• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveća želja zvezdaša - da se vrati Kalinić! "Možeš da se praviš tvrd, ali kad čuješ to skandiranje..."

Autor Dragan Šutvić

Nikola Kalinić pričao je o Crvenoj zvezdi i poruci navijača.

 Nikola Kalinić o skandiranju navijača Crvene zvezde  Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Nikola Kalinić ponovo je bio pred navijačima Crvene zvezde, samo u drugom dresu. Sa Barselonom je došao u punu Arenu i vratio se kući sa pobjedom (85:76). Dočekan je srpski košarkaš ovacijama i aplauzima, pa su mu u jednom momentu pjevali sa tribina da se vrati u Zvezdu. Čuo je i on sve to.

Po završetku meča pričao je sa novinarima i jedno od pitanja bilo je "da li će ikada meč sa Zvezdom moći da bude kao svaki drugi za njega". Zna i sam da je to nemoguće.

"Pa, teško. Mislim, ono, pogotovo navijači kada skandiraju vrati se. Tako da... Mislim da do svakoga dopre koliko god se pravio tvrd. Tako da, uvijek je zadovoljstvo igrati protiv Zvezde. Uspjeli smo da neutrališemo neku vezu publike i igrača, kontrolisali smo ritam", rekao je Kalinić, prenosi "Meridian Sport".

Osvrnuo se na dešavanja na parketu.

"Slavili smo relativno lako, možda i lakše nego što smo očekivali, posebno poslije pobjede Zvezde protiv Valensije. Kontrolisali smo ritam, nismo im dozvolili da se rastrče, daju lake poen i da se hrane energijom sa tribina. Zato je bilo lakše", jasan je Nikola.

Bilo je spekulacija ljetos oko povratka Kalinića na Mali Kalemegdan. Pričalo se da će zbog smanjenja budžeta i finansijskih problema Barselona morati da smanji budžet i da bi Srbin mogao da ode. Na kraju se to nije dogodilo i on je ostao u Španiji. Ove sezone Nikola prosječno bilježi 8,4 poena, 3,9 skokova i 2,7 asistencija po meču.

Kalinić je jedan od miljenika navijača Crvene zvezde, bio je u crveno-bijelom dresu u dva mandata, prvo u sezoni 2014/15, pa 2021/22 i u oba navrata osvojio je triplu krunu (ABA ligu, Kup Koraća i KLS). Bio je jedan od lidera tima u oba navrata, posebno u drugom kada je briljirao na parketu i "pogurao" Zvezdu do sva tri trofeja.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC