• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko u Zagrebu obišao tri groba! "Otpao sam zbog Žoca, Duda razbio bratsku osovinu sa Draženom"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Aco Petrović govorio o odnosu sa Željko Obradovićem.

 Aleksandar Petrović o Željku Obradoviću Izvor: Instagram/kk_cibona_zagreb/Screenshot

Dirljiv susret i zagrljaj Željka Obradovića i Aleksandra Petrovića sredinom januara u Zagrebu obišao je čitav region. Njih dvojica su bili veliki rivali, kako igrački, tako i trenerski, ali su poslije meča Partizana i Cibone zaslužili aplauze čitave dvorane, o čemu je sada Petrović govorio za "N1".

Istakao je da je u tom zagrljaju bilo mnogo emocija iz više razloga: "Željko Obradović je taj dan u Zagrebu obišao tri groba. Obišao je Draženov grob, kao i grobove Krešimira Ćosića i Pepsija Božića. U tom zagrljaju je bilo i toga", kazao je Petrović i rekao da su se mjesec dana prije toga vidjeli i u Ljubljani kada je "Žoc" pristao da vodi "tim Evrope" protiv Hrvatske, kada će se na taj način obilježiti zaostavština Dražena Petrovića.

"Obradović je odmah prihvatio da vodi taj tim. Taj zagrljaj je jako indikativan jer ljudi na društvenim mrežama žele nešto pozitivno, najlakše se posvađati. Drago mi je da je poslata ta poruka regionu", dodao je Aco Petrović koji je tokom razgovora govorio i o tome da je velika greška što je Hrvatska 1995. godine napustila postolje u Atini protiv Jugoslavije.

Što se tiče odnosa sa Obradovićem, njihovo rivalstvo je datiralo još iz osamdesetih kada su bili košarkaši Cibone i Partizana, a zatim je nastavljeno i kada su postali treneri - kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou:

"Obradović je generacija poslije mene, a Duda Ivković je razbio bratsku osovinu u reprezentaciju koju smo činili Dražen i ja. Ja sam tada otpao, a onda je Duda prvo uvrstvio Jure Zdovca, pa Željka Obradovića. To su bili plejmejkeri u koje je vjerovalo. Bili smo na suprotstavljenim stranama, došao je poslije mene u reprezentaciju, a vodili smo i kao treneri bitke", dodao je Petrović.

Podsjetimo, meč između reprezentacije Hrvatske i "tima Evrope", koji će voditi Željko Obradović, održaće se 5. septembra u Zagrebu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC