• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkašice Irske nisu htjele da se pozdrave sa Izraelkama, čeka ih moguća kazna FIBA! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zbog toga što se nisu rukovale, Izraelke optužuju Irkinje za antisemitizam.

 Kosarkasice Irske bojkotovale Izraelke FIBA sprovodi istragu Izvor: Twitter/MyLordBebo/Screenshot

Utakmica košarkašica Izraela i Republike Irske u okviru kvalifikacija za Eurobasket nalazi se pod istragom FIBA. Susret je trebalo da bude na programu još u novembru, ali zbog ratnih dešavanja je odložen za 8. februar i neutralnu lokaciju (Letonija), međutim uprkos tome nije prošao bez skandala.

Prvi čovjek FIBA Evropa Kamil Novak rekao je da je istraga u toku nakon što je jedna košarkašica Izraela optužila Irkinje za antisemitizam, dok sa druge strane i iz suprotnog tabora stižu drugačije optužbe. U Irskoj su ljuti jer su se košarkašice i treneri fotografisali sa vojnicima uoči utakmice, tako da nisu željeli da razmijene uobičajene poklone sa protivnicima, niti da se rukuju sa njima kao što to nalaže fer-plej.

Zbog svega toga, Košarkaški savez Izraela je prijavio Irkinje, a konačna odluka o ovom slučaju biće donijeta kasnije, nakon što se sagleda i šta je sve u izvještaj unio delegat, čije će mišljenje biti od presudnog značaja. Ipak, djeluje da Novak smiruje situaciju i da ističe da je već velika stvar što se meč odigrao na neutralnom terenu.

Postojali su veliki pritisci na Košarkaški savez Irske da i ne igra protiv Izraela, ali su odustali od toga kada se saznalo da bi ih sačekala petogodišnja suspenzija iz FIBA takmičenja. Ipak, pojedine košarkašice Irske se nisu odazvale pozivu selektora jer nisu željele da igraju protiv Izraela, koji ratuje sa Palestinom od oktobra, pa zato na kraju ne čudi i ubjedljiva pobjeda izraelskih košarkašica 87:57.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC