• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijailović: Mačvan da izvadi pare iz džepa! Partizan dobio bivšeg igrača na sudu u Lozani

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Oglasio se Ostoja Mijailović povodom duga koji Milan Mačvan ima prema Partizanu.

 Milan Mačvan mora da vrati novac Partizanu Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović govorio je o dugovanjima prema bivšim igračima, agencijama i zaposlenima u klubu i dotakao se slučaja Milana Mačvana. Bivši košarkaš Partizana, potom čak i savjetnik za sportska pitanja u klubu kod Mijailovića tokom 2020. godine, tužio je crno-bijele zbog neisplaćenih zarada i tražio oko 100 hiljada evra, nakon čega odnosi više nisu bili isti kao ranije.

"Prilikom mog dolaska u Partizan, bivšim igračima, agencijama i zaposlenima u klubu se dugovalo između 5.000.000 i 6.000.000 evra. U tom trenutku Mačvanova potraživanja bila su oko 100.000 evra. Pregovarali smo, trećinu duga je oprostio, dok je ostatak trebalo da mu se isplati kroz četiri godine. Obično se u takvim situacijama definiše da se isplati cijeli ostatak, ako kasnimo neke rate", rekao je Mijailović tokom gostovanja na "B92" i istakao da su problemi nastali u "korona sezoni" kada nije bilo nikakvih prihoda u klupskoj kasi, pa je to prema njegovim riječima Mačvan "iskoristio".

"Mačvan je tad je tužio Partizan za 30.000 evra. Prošle godine posebna komisija pri Olimpijskom komitetu Srbije prošle godine donijela je skandaloznu odluku na osnovu koje bi Mačvan trebalo da dobije oko 75.000 evra od Partizana. Presudu smo prihvatili, platili penal, ali sam tad odlučio da pokrenemo sudski postupak u Lozani, pred Međunarodnim sudom za sport. Mi smo platili i troškove procesa, a prije nekoliko dana je stigla presuda na osnovu koje će Mačvan morati da vrati Partizanu novac. Sve ukupno oko 30.000 evra. Tako smo pokazali da smo u pravu", naglasio je predsjednik Partizana i istakao da očekuje da bivši košarkaš uskoro plati taj novac.

"Postoje legende, poput Aleksandra Saše Pavlovića ili Predraga Drobnjaka koji su opraštali novac Partizanu. Nažalost, imali smo i slučajeve sa igračima kao što je Mačvan. Pokazalo se da je pravda na našoj strani, bez obzira na nakaradnu odluku komisije OKS. Sad će Mačvan morati da izvadi novac iz džepa i da plati tih oko 30.000 evra", pojasnio je Ostoja Mijailović.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vaske

Ostoja lopove.

Brko

Jadno je to kad klub duguje igračima pa se tužakaju. Nažalost, kod nas klubove vode uglavnom ljudi koji ne znaju kako se posluje pa dođe do ovakvih situacija

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC