• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je NBA Ol-star izgubio značaj? Leri Bird je molio, niko ga nije slušao: Jedan podatak je sramotan!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ovi podaci dodatno idu u prilog tome da je NBA postao samo meč u kom je zabava jedina poenta.

 NBA Ol star izgubio znacaj Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Da li je NBA Ol-star izgubio značaj? Meč najvećih zvijezda svjetske košarke nikada nije bio viđen kao isključivo takmičarski, uvijek je bilo zabave na parketu, zanimiljivih poteza, ali su ranije timovi igrali i za ponos. Posebno kada su u pitanju bili mečevi između Istoka i Zapada. To je nešto što se nije vidjelo na utakmici u noći između nedjelje i ponedjeljka u kojoj je Istok slavio (211:186).

Pred početak meča legendarni Leri Bird se javio, imao je jednu želju uoči tog okršaja. "Volio bih da vidim ove momke na terenu da igraju baš jako. Imate najbolje košarkaše na svijetu koji su zajedno na parketu, morate da se takmičite", rekao je Bird. I, ostao je uskraćen. Želja mu nije ispunjena pošto takmičarskog značaja u Indijanapolisu uopšte nije bilo.

Još jedan podatak u tome ide u prilog - broj napravljenih faulova. Recimo, na meču 1993. godine napravljena su čak 62 faula, 2003. 37 faulova, 2013, 24, prošle godine ukupno 7, a ove godine samo tri faula. I to su ih napravili Nikola Jokić i Kavaj Lenard u timu Zapada i Trej Jang na Istoku. I to je bilo sve...

Pokušavaju čelnici NBA lige da učine sve kako bi meč imao bilo kakav takmičarski naboj. Zbog toga su vratili na format od ranije i duel Istoka i Zapada, mada djeluje da ni to nije dalo rezultat. Igračima je bilo važno samo da uživaju. Tako je recimo oboren i rekord po broju poena, postignuto je ukupno 397 poena. Najbolji su bili MVP Demijen Lilard (39, 11/23 za tri) i Tajris Halibarton (32, 10/14 za tri). Istok je šutirao 42/97 za tri, a Zapad 25/71.

"Očigledno je da nije bio visok intenzitet košarke", priznao je Halibarton. Lebronu Džejmsu je nešto drugo bilo u glavi. "Najvažnije je da se niko nije povrijedio, svi smo izašli iz ovoga zdravi", dodao je Lebron.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC