• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Favorizovana BiH gostuje na Kipru: "Zmajevi" pobjedom žele otvoriti kvalifikacije

Autor Haris Krhalić

Košarkaška reprezentacija BiH prvu utakmicu novog ciklusa kvalifikacija igra na Kipru.

 Adis Bećiragić Izvor: FIBA

Košarkaša reprezentacija BiH večeras započinje operaciju „Eurobasket 2025“. „Zmajevi“ će u prvoj utakmici odmjeriti snage sa Kiprom, koji će biti jedan od domaćina narednog Eurobasketa.

To znači da prvi rival izabranika Adisa Bećiragića ide direktno na Eurobasket pa samim time neće prve tri reprezentacije u grupi ići na Evropsko prvenstvo, već samo dvije, pošto Kipar ima zagarantovan status na Evropskom prvenstvu.

Pored Kipra u grupi sa „zmajevima“ smještene su još Francuska i Hrvatska pa je jasno koliko težak zadatak očekuje bh. košarkaše.
Što se tiče večerašnje utakmice, BiH važi za apsolutnog favorita i sve osim trijumfa Adisa Bećiragića bilo bi pravo iznenađenje.

Bećiragić za meč koji se igra u Nikoziji moći da računa na sljedeće igrače: Adin Vrabac, Džanan Musa, Amar Alibegović, Edin Atić, Amar Gegić, Ajdin Penava, Adnan Arslanagić, Kenan Kamenjaš, Markus Lončar, Aleksandar Lazić i Ismet Sejfić.

"Svi igrači su zdravi i spremni za utakmicu, što je najvažnije. Zadovoljan sam odnosom na treninzima, maksimalno smo svi fokusirani na utakmicu koja je pred nama. Kipar nije nimalo bezazlen protivnik, šta god neko mislio. Niži su i brži od nas, imaju opasne šutere, dok reket pokriva naturalizovani američki centar Villis, koji sada igra u Japanu, a nastupao je ranije za neke ozbiljne evropske klubove", poručio je selektor Bećiragić koji je dodao da je BiH ipak favorit:

"Ipak, naravno da se ne odričemo uloge favorita, učinit ćemo sve da ostvarimo pobjedu na startu kvalifikacija", rekao je Bećiragić u izjavi za zvaničnu stranicu Košarkaškog saveza BiH.

Večerašnja utakmica se igra od 18 časova, nakon čega slijedi povratak u BiH i meč sa Francuskom u Mejdanu 26. februara.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC