• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li Partizan dovesti NBA pojačanje? Srbin traži novi klub, a priznao je da navija za crno-bijele

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Aleksej Pokuševski dobio je otkaz u NBA ligi, neće igrati za Oklahomu.

 Aleksej Pokusevski navija za Partizan dobio otkaz u NBA Izvor: MN PRESS

Aleksej Pokuševski (22) neće više nositi dres Oklahome. Dobio je otkaz u redovima ovog NBA kluba i biće mu isplaćen cijeli ugovor do kraja sezone što je oko 5 miliona dolara. Sada je pred njim glavno pitanje - da li će da čeka novu ponudu iz Amerike ili će da se vrati u Evropu?

Prije odlaska "preko okeana" igrao je za Olimpijakos, tako da nema sumnje da bi evroligaški timovi bili zainteresovani da ga vide u svojim redovima. Među njima mogao bi da bude i Partizan. Zašto? Zato što je srpski igrač i sam priznao da navija za crno-bijele i bio je na utakmicama tima Željka Obradovića.

Bio je tu na utakmici protiv Burse u Evrokupu prije dvije godine kada je Partizan doživio šokantan poraz u punoj Areni. Tada je pričao sa srpskim novinarima i odmah je priznao da bi volio da obuče crno-bijeli dres jednog dana. "Stvarno se tome nadam", rekao je Pokuševski.

Ispričao je tom prilikom da ga dugo nije bilo na mečevima srpskog tima. "Ima jedno 10 godina da nisam bio na utakmici Partizana i presrećan sam što sam tu. Trenutno sam u Srbiji, pa sam zato došao. Hvala Partizanu."

I tada je pohvalio nevjerovatnu atmosferu publike. "Ova atmosfera ne može da se poredi sa NBA ligom, ne može da se poredi ni sa mnogim klubovima u Evropi. Ovo je spektakularno", zaključio je Pokuševski koji je bio jedan od ljudi koji je uplatio novac za akciju prikupljanja sredstava za plaćanje poreza "Jedan Partizan imamo".

Ove sezone u NBA ligi Pokuševski je odigrao ukupno 9 mečeva, prosječno je na parketu provodio 5,8 minuta i davao 1,3 poena po meču. Posljednji put je na parketu bio 10. februara u ubjedljivom porazu od Dalasa (146:111) i tada je igrao oko šest minuta. Da postoje problemi bilo je jasno od samog starta sezone kada je počeo da dobija sve manju minutažu i kada nije dobio novi ugovor.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

16:03
URAMIĆU SLIKU DUELA SA LEBRONOM: Pokuševski o NBA, Jokiću, Partizanu, Zvezdi, Novom Sadu i Balaševiću VIDEO
Izvor: NBA liga
Izvor: NBA liga

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC