• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isplivao spisak Amerikanaca! Šalju drim-tim na Olimpijske igre, sa najjačima da sruše Srbiju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Za sada je poznato najmanje sedam imena na spisku Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama u Parizu.

 Spisak SAD za Olimpijske igre u Parizu Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Sjedinjene Američke Države ne žele da se "brukaju" kao na nedavno održanom Mundobasketu, pa su zbog toga odlučili da za Olimpijske igre u Parizu pošalju najjači mogući tim. Zbog toga su Stiv Ker i njegovi ostali saradnici iz reprezentacije u stalnom kontaktu sa NBA zvezdama i polako se "crta" najboljih 12.

Za sada, sigurna su sedmorica: Stef Kari (Golden Stejt), Džru Holidej (Boston), Devin Buker (Finiks), Kevin Durent (Finiks), Lebron Džejms (L.A. Lejkers), Džejson Tejtum (Boston) i Džoel Embid (Filadelfija). Prema novim informacijama renomiranog "Atletika", oni bi trebalo da budu "jezgro" novog drim-tima Sjedinjenih Američkih Država, pod uslovom da ne budu povrijeđeni, kao što je trenutno aktuelni MVP Embid.

To ostavlja prostor da se još petorica igrača nađu na spisku Stiva Kera, a tu tek počinje prava potraga. Navodno su najbliži odlasku u Pariz Entoni Edvards (Minesota) i Tajris Haliburton (Indijana), kao članovi reprezentacije koja je igrala ljetos u Manili, a i njihova ovogodišnja izdanja u NBA su na visokom nivou.

Zbog toga što je samo Džoel Embid "visoki" košarkaš, pretpostavlja se da bi uz njega mogli da idu još Bem Adebajo (Majami) i Entoni Dejvis (L.A. Lejkers), dok to ostavlja mogućnost za još jednog igrača na spisku. Za sada je teško govoriti ko bi to mogao da bude i zapravo najviše zavisi od toga koliko će igrači na koje računa Stiv Ker biti spremni da igraju, prvenstveno zdravstveno, dok mora da se razmišlja i o faktoru umora.

Prema informacijama iz štaba Amerikanaca, najteže pregovore Ker je imao sa Holidejom iz Bostona koga inače smatra drugim najvažnijim igračem reprezentacije, pošto je njegov doprinos u defanzivi i igra u "pik en rolu" nemerljiva, posebno za FIBA pravila koja često muče najbolje iz NBA.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC