• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin napušta Barselonu! Crvena zvezda planira da vrati Nikolu Kalinića?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bivši košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić može da bira tim u kojem nastavlja karijeru.

 nikola kalinic odlazi iz barselone Izvor: Coust Laurent/ABACA / Shutterstock/ Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Kalinić (32) napustiće Barselonu na kraju tekuće sezone! Ugovor krilnog košarkaša i španskog tima ističe 30. juna, a po svemu sudeći saradnja neće biti nastavljena u narednom periodu - španski mediji tvrde da pregovori oko novog ugovora bivšeg košarkaša Crvene zvezde nisu ni započeti!

Iako je ove sezone jedan od najbitnijih igrača španskog tima, Barselona nije ponudila produžetka saradnje Kaliniću koji je nastupio na svakoj od 29 evroligaških utakmica u dosadašnjem dijelu sezone. Srpski košarkaš prosečno igra skoro 26 minuta po meču, uz 8,4 poena, 3,9 skoka i 2,8 asistencije na utakmici. 

"Sve ukazuje da će menadžer ekipe Huan Karlos Navaro morati da pročešlja evropsko tržište, ali i NBA u potrazi za novom trojkom", piše španski "Cule", uz napomenu da su interesovanje za Nikolu Kalinića već pokazali brojni timovi. Između ostalih, kao glavni kandidat za dovođenje Nikole Kalinića ističe se Crvena zvezda, u kojoj je srpski košarkaš već odradio dva mandata i osvojio čak šest trofeja.

Crveno-bijeli dres Nikola Kalinić nosio je u sezoni 2014/15, a to mu je bila debitantska sezona u Evroligi. Zvezda je takmičenje završila sa oba domaća trofeja, uz pehar u ABA ligi, a Nikola Kalinić je iste trofeje osvojio i kada se vratio u srpsku košarku u sezoni 20121/22. U svojoj drugoj sezoni bio je i MVP ABA lige, a važne trofeje osvajao je i kao igrač Fenerbahčea. Sa turskim klubom je tri puta bio šampion, tri puta osvojio kup i dva puta Kup Predsjednika. Takođe - tokom njegovo igranja za tim iz Istanbula, ekipa predvođenja Željkom Obradovićem osvojila je jedinu Evroligu u klupskoj istoriji.

Nikola Kalinić je u seniorskoj karijeri nastupao za Spartak iz Subotice, Novi Sad i Vojvodinu, pre nego što je potpunu afirmaciju stekao u Radničkom iz Kragujevca. Uslijedio je prvi mandat u Zvezdi, zatim Fenerbahče, Valensija, ponovo Crvena zvezda i na kraju Barselona. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebrne medalje na Olimpijskim igrama 2016. godinu u Rio de Žanaieru, Mundobasketu 2014. u Španiji, Mediteranskim igrama 2013. godine u Mersinu i bronzu na  Univerzijadi u Kazanju 2013. godine.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

04:49
Nikola Kalinić
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC