• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa nema para, Zvezda dovodi Kalinića: Španci lansirali bombu koja će raspametiti Delije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda je navodno sve bliža dovođenju Nikole Kalinića jer srpski reprezentativac postaje "višak" u Španiji.

 Crvena zvezda je sve bliža dovođenju Nikole Kalinića Izvor: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prvi čovjek Crvene zvezde Nebojša Čović nedavno je pričao o tome da je plan kluba da tokom ljeta dovede nekoliko važnih imena, između ostalog i Nikolu Kalinića, a sada je iz Španije "stigao signal" da je to moguće. Španski portal "Encestando", koji je specijalizovan za košarkaške transfere, prenosi da će se Barselona definitivno odreći Kalinića na kraju sezone kada mu istekne ugovor.

Barselona planira da produži ugovore sa nekim igračima, kao što je to već učinilo sa Veselim, ali za Kalinića neće biti mjesta pošto "ima veliku platu" i "traže drugačiji tip igrača na njegovoj poziciji". To bi mogao da bude jasan znak Crvenoj zvezdi da krene po svog nekadašnjeg igrača.

"Srbin je skupo pojačanje iako donosi mnogo kvaliteta u odbrani, skokovima i svakako iskustvom na poziciji tri na četiri, ali će tu ulogu ubuduće imati Para. Da zaključimo, Barselona traži drugačije krilo koje je više šuterskog profila. Ipak, za Kalinića osim Zvezde, postoji interesovanje i još nekoliko klubova", piše danas portal iz Španije o potencijalno najvećem pojačanju Zvezde narednog ljeta.

Kalinić je prvo u Zvezdu stigao sa 19 godina, ali se nije dugo zadržao zbog finansijskih problema u klubu, pa je preko Spartaka, Novog Sada, Vojvodije i Radničkog, stigao do njenog seniorskog tima u sezoni 2014/15. Potom je pet sezona bio u Fenerbahčeu gdje je zajedno sa Željkom Obradovićem osvojio Evroligu, da bi u sezoni 2020/21 otišao u Valensiju. U opremu crveno-bijelih vratio se u sezoni 2021-22 kada je osvojio triplu krunu, a od ljeta 2022. je član Barselone gdje je ostavio odličan utisak, međutim čini se da klub želi da mijenja filozofiju.

"Zainteresovani smo za Kalinića, radimo na tome. Nismo ga prodali, otišao je za džabe. Imao je 1+1 sezonu u ugovoru, kasnili smo četiri ili pet plata, čekao je, bilo je obećanja, nismo završili i otišao je. Poštujemo što je igrač Barselone, ali radimo na tome, nismo oteli. Ima još tu naših igrača, radimo sve u dogovoru sa Sferopulosom. I Stefan Jović je u razmišljanju, ako može da obezbijedi kontinuitet", rekao je nedavno Nebojša Čović u podkastu kod "Luke i Kuzme".

(Encestando/MONDO/M.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC