• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki Orlovi pred završni turnir WABA lige: Velika želja i veliko htijenje mogu sve da promijene!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkašice banjalučkih Orlova ovog vikenda će odigrati svoj drugi "Fajnal for" regionalne WABA lige u istoriji kluba.

 KK Orlovi pred Fajnal-for WABA lige u Podgorici najava Vesna Džuver Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Prošle godine Banjalučanke su osvojile treće mjesto, a o ovogodišnjem završnom turniru u Podgorici će igrati u subotu (19.30) protiv slovenačkog Celja.

"Plasirale smo se među četiri najbolje ekipe, a u polufinalu se sastajemo sa prošlogodišnjem osvajačem lige. Nema lake utakmice, ali sve se svodi na tu jednu. Spremno idemo, zdravstveni karton nije sjajan, ali je dobar i sigurno će djevojke pokušati da daju svoj maksimum u tom polufinalu", rekla je Vesna Džuver, šefica struke banjalučkog kluba.

Protiv ekipe Celja, "orlice" su odigrale dvije utakmice ove sezone i zabilježile oba poraza.

"Sastajali smo se već i igrali sjajno tri četvrtine, ali to nije bilo dovoljno. Probaćemo sada na neutralnom terenu da iznenadimo sve i dokopamo se finala. Mi stvarno ne želimo da idemo u Podgoricu s mišljenjem da ćemo se boriti za treće mjesto. To je 40 minuta i moje djevojke su svjesne toga".

Prema njenim riječima, Budućnost je za nijansu najveći favorit za osvajanje trofeja.

"Dosad se u ligaškom dijelu pokazalo da su Podgoričanke uspjele da ubjedljivo savladaju Celje na svom parketu, a u Sloveniji im je za malo izmakla pobjeda. Moguće da je Budućnost ove godine za nijansu spremnije. Vjerujem da nama Celje više odgovara u polufinalu iako je nesporno u pitanju veoma ozbiljna ekipa sa inostranim igračicama, trener je tamo 13 godina (Damir Grgić, prim.aut) i imaju razrađeni sistem. Ali, opet, imala sam trenera koji je uvijek govorio: 'Velika želja i veliko htijenje mogu promijeniti stvari u 40 minuta'".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Košarkašica Orlova Danijela Mitrović je istakla da se tim neće unaprijed predati.

"Bez obzira što je Celje uz domaću Budućnost favorit za osvajanje pehara, mi se nećemo unaprijed predavati, pokušaćemo da nametnemo svoj ritam. Borićemo se za finale", rekla je Mitrović i dodala da je prezadovoljna rezultatima kluba u aktuelnoj sezoni u kojoj su već osvojile Kup Bosne i Hercegovine i Kup Republike Srpske, a s vezanih 19 trijumfa u bh. prvenstvu su na dobrom putu i da odbrane šampionsku titulu.

Gorana Marjanović, igračica banjalučkog kluba je naglasila da su djevojke izuzetno motivisane da se pokažu u najboljem svjetlu u Podgorici.

"I uz malo sreće da iznenadimo Celje i zabilježimo pobjedu. Skautirali smo ih, znamo na čemu se zasniva njihova igra, probaćemo da iskoristimo njihove nedostatke i nadamo se najboljem", zaključila je ona.

U drugom subotnjem polufinalu sastaju se domaća Budućnost i Sloga iz Požege, dok su u nedjelju na rasporedu utakmice za treće mjesto (16.30) i veliko finale (19.30).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC