• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boriša Simanić želi na Olimpijske igre! Heroj Srbije ima plan - nije odustao od reprezentacije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaš Boriša Simanić želi da se pojavi na okupljanju srpske reprezentacije pred Olimpijske igre u Parizu.

 borisa simanic zeli na olimpijske igre u pariz Izvor: Kurir/Dado Đilas

Srpski košarkaš Boriša Simanić ostao je bez bubrega tokom Mundobasketa koji je srpska selekcija tokom jeseni 2023. godine igrala na Filipinima, a nakon nekoliko dana u bolnici, teških operacija i oporavka krilni centar se sa saigračima vratio u Srbiju, gdje je kao heroj dočekan na balkonu. Sličan doček mogao bi da bude upriličen i ovog ljeta, pošto Simanić želi da bude dio tima Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu!

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde siguran je da će nastaviti igračku karijeru, a ima veliku želju i da ponovo obuče reprezentativni dres. Upitan kakvi su mu planovi za gledanje velikgo takmičenja koje čeka Srbiju ovog ljeta, Simanić je pomalo iznenadio odgovorom, jer još nije počeo da trenira nakon oporavka od teške povrede.

"Ja ću se potruditi da se oporavim! Da se možda i pridružim ekipi. Mislim da imam dovoljno vremena. Ako ne, bar da budem sa njima na pripremama. Da se družimo, da im pomognem koliko-toliko. Vidjećemo", rekao je Boriša Simanić tokom gostovanja u drugoj epizodi podkasta Olimpijskog komiteta Srbije.

Podsjećamo, Simanić je nezgodan udara dobio od Nunija Omota iz Južnog Sudana, a ljekar reprezentacije odmah je prepoznao da bi mogao da postoji problem sa bubrezima, zbog čega je krilni centar hospitalizovan. Sa drugog kraja svijeta stizale su zabrinjavajuće vijesti o operacijama i odstranjivanju bubrega, a Simanić je i u tim momentima mislio o reprezentaciji.

Čim je imao dovoljno snage poslao je poruku saigračima, koji su se na terenu borili da i za njega osvoje medalju. U izjavama tokom turnira Svetislav Pešić, Bogdan Bogdanović, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac i drugi reprezentativci isticali su koliko im znači podrška košarkaša koji iz bolnice prati mečeve.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:22
Boriša Simanić izjava
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC