• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda želi titulu u ABA ligi! Sferopulos o ciljevima: "Neće biti lako, svaki meč je finale!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Grčki trener Janis Sferopulos otkrio plan Crvene zvezde u ABA ligi.

 Janis Sferopulos o pobjedi Crvene zvezde i plej-ofu ABA lige Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Studentski centar (94:78) u posljednjem kolu ligaškog dijela ABA lige pred svojim navijačima, pa gostovanje u posljednjoj rundi treneru Janisu Sferopulosu može da posluži sajmo za uigravanje ekipe. Jasno je da će Zvezda imati prednost u svakoj rundi plej-ofa, pa i u velikom finalu ukoliko stigne do borbe za titulu. A to je cilj! 

Na konferenciji nakon meča protiv tima iz Podgorice, Janis Sferopulos je govorio o planovima Crvene zvezde do kraja sezone. Osvajanje regionalnog takmičenja plan je koji crveno-bijeli žele da sprovedu u djelo, a grčki stručnjak osvrnuo se i na ulazak Dubaija u ABA ligu i evropska takmičenja.

"Ambicije Crvene zvezde su uvijek iste kada je ABA liga u pitanju. Jasno je da želimo titulu, iako smo svjesni da neće biti lako, da moramo da idemo korak po korak. Što su Dubaija tiče, granice košarkaške više ne postoje. Ulazak Dubaija u ABA ligu će donijeti dodatnu 'so i biber' u ligi, a o ambicijama kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dovoljno govori činjenica da će igrati Evrokupa, a uskoro i Evroligu. Biće dodatni motiv za sve klubove iz regiona", rekao je Sferopulos.

Trener Crvene zvezde prokomentarisao je i meč koji su odigrali njegovi košarkaši, bez većih problema kada je rezultat u pitanju. 

"Fokus je bio na željenom nivou, pristup takođe. Igrali smo dobro u oba smjera, zasluženo smo slavili i zadovoljan sam. Obezbijedili smo prvo mjesto pred plej-of, a sada se okrećemo obavezama koje slijede. Zaslužili smo pol poziciju jer smo bili najstabilnija ekipa u ligaškom dijelu takmičenja", rekao je trener Crvene zvezde i dodao: "ABA liga je izuzetno konkurentna. Izrazitih favorita nema, a svako opuštanje se skupa plaća. Toga mora da budemo svjesni. Do kraja sezone, svaki meč je finale. Fokus je naravno na ABA ligi, ali daćemo sve od sebe i u preostala dva meča Evrolige."



Standings provided by Sofascore

(MONDO - D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC