• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nazire se: Partizan i Zvezda ostaju u Evroligi! Otkriveni svi detalji

Sjajna vijest za beogradske "vječite" rivale iz Grčke.

 Partizan i Crvena zvezda bi mogli ostati u Evroligi Izvor: DS/© MN press, all rights reserved

Partizan i Crvena zvezda mogli bi uskoro da budu sigurni oko svojih mjesta u Evroligi i sljedeće sezone, bez obzira na to ishod plej-ofa ABA lige. Prema pisanju novinara "Eurohupsa" Arisa Barkasa, trenutni "fenjeraš" Evrolige, njemačka Alba, više nije siguran učesnik Evrolige i njen izlazak i selidba u Evrokupu stvorili bi prostor koji bi osigurao učešće za oba "vječita" beogradska rivala

Iako je Alba do prije nekoliko godina bila na putu da dobije višegodišnji ugovor, odnosno "A" licencu, to više nije slučaj, jer su se u međuvremenu promijenila dva rukovodstva Evrolige, Rusi su napustili ligu zbog rata u Ukrajini, a Paris i London "kucaju na vrata", dok se ambiciozno za sljedeću sezonu u ABA ligi sprema i novi klub, KK Dubai.

U takvoj situaciji, Evroligi više ne odgovara to što Alba igra takmičenje bez velikih ambicija i što je zadovoljavaju sezone u kojima dobro posluje i ne gubi novac. Uprkos osnovnoj ideji da Alba dobije dvogodišnju licencu, od 2021. do 2023. godine, koja je trebalo da bude uvertira pred puni ugovor i "A" licencu, tim iz Berlina i ove sezone učestvuje u takmičenju na osnovu pozivnice, koja neće biti garantovana i na ljeto.

"Eurohups" smatra da su Alba i Valensija glavni favoriti za "silazak" u Evrokup među postojećim učesnicima. Valensija je i dalje u aktivnoj trci za plasman u Top 10, a početkom ove sezone i planirala je da nastupi u Evrokupu, ali je to promijenjeno kada je Gran Kanarija odustala od Evrolige kao osvajač Evrokupa i ostala u drugom po snazi takmičenju.

Ako se podrazumijeva da će Monako zadržati mjesto u Evroligi ulaskom u plej-of, onda je jasno i da će jedan aktuelni vlasnik "pozivnice" morati da ode.

"Timovi sa vajld-kardom su Virtus, Partizan, Crvena zvezda, Valensija i Alba, koja je donedavno posmatrana kao vlasnik višegodišnje licence. To se promijenilo i više ništa nije ukucano u kamenu", objavio je grčki košarkaški portal.

Ako se ova najava ispostavi tačnom, onda bi eventualno finale Crvene zvezde i Partizana u ABA ligi imalo za ulog titulu, ali ne bi bilo igrano na "život i smrt" za ulazak u Evroligu. Podsjetimo, "vječiti" već dvije sezone zajedno učestvuju u najjačem takmičenju, u kojem su istovremeno bili i u sezoni 2013/14.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC