• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne kajem se!" Mirotić se oglasio: Bog mi je dao šansu, uzimam najbolje što mi život pruža!

Autor Dragan Šutvić

Nikola Mirotić je progovorio o ljetošnjoj odluci da potpiše za Olimpiju.

 Nikola Mirotić o odlasku u Milano Izvor: Alessandro Catellani/IPA Sport / / IPA / Profimedia

Nikola Mirotić je tokom prošlog ljeta bio slobodan agent i to je diglo na noge i ambiciozne srpske klubove. Tražili su ga i Partizan i Crvena zvezda, a on je na kraju u posljednji čas prelomio i potpisao za Olimpiju iz Milana. Jedan od najboljih šutera i strijelaca Evrolige sada je govorio o toj svojoj odluci i istakao je da se ne kaje kako je odabrao.

"Da li se kajem? Apsolutno ne! Nisam osoba koja se kaje. Uvijek pokušavam da budem pozitivan i da iskoristim ono najbolje što mi život pruža. Veoma sam srećan što imam ovaj posao i što sam u timu kao što je moj. Srećan sam jer mi je Bog dao šansu da igram košarku koju toliko volim, tako da se ne kajem", rekao je Mirotić. 

Iskusni španski košarkaš je karijeru počeo u Realu iz čije je akademije ušao u prvi tim. Nakon nekoliko sjajnih sezona u Madridu otišao je u NBA odakle se vratio u Španiju, ali u Barselonu. Sada može da vidi sličnosti Milana i Barse.

"Oba tima imaju sjajnu organizaciju i sjajan stručni štab. U Barseloni sam imao Šarunasa Jasikevičijusa, ovdje imam Etorea Mesinu, jednog od najboljih u Evroligi. Tako da uprkos mojim godinama ja nastavljam da učim i da napredujem svake sezone. Tako da postoji mnogo toga pozitivnog u ovoj organizacijI", istakao je Mirotić. 

Kada je upitan ko će biti MVP ove sezone kratko je rekao: "Sigurno Majk Džejms", a zajedno sa svojim timom Nikola će do kraja sezone probati da dođe do posljednjeg mjesta u dogiravanju u Evroligi. Trenutno sw na desetom mjestu nalazi Anadolu Efes sa 15 pobeda, njegova Olimpija, Partizan, Žalgiris i Valensija sa 14 pobjeda, dok se i Bajern sa 13 trijumfa i dalje nada. Olimpija u Evroligi prvo dočekuje Virtus, a onda će igrati protiv Makabija u Beogradu. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC