• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Živ bio brate, hvala ti! Đoković vidio Mirotića na Kosovu, odmah reagovao

Novak Đoković pisao Nikoli Mirotiću.

 Đoković se zahvalio Mirotiću Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić/Stefan Stojanović

Nikola Mirotić iskoristio je pauzu bez košarke da posjeti Prizrensku bogosloviju. Obišao je Kosovo i Metohiju i srpske svetinje. Nije tajna da je Nikola veliki vjernik i da je često posjećivao razne manastire i crkve posljednjih godina, sada je otišao u Prizren.

Tamo se slikao sa polaznicima bogosolovije, bio je na bogosluženju, a kada je to vidio Novak Đoković odmah se oglasio na društvenim mrežama. "Živ bio brate, hvala ti", napisao je Nole na Instagramu uz fotografiju na kojoj se vidi kako Nikola pomaže u unošenju stvari.

Iskoristio je Nikola sve to i da se zabavi malo, što su potvrdili iz Prizrenske bogoslovije. "Košarkaš Nikola Mirotić sa porodicom tokom dana posjetio je našu školu i sa učenicima učestvovao u nekim od njihovih dnevnih aktivnosti. Bila je ovo prilika i da se oproba u bacanju trojki", navodi se u objavi.

Nije prvi put da se njih dvojica podržavaju. Tako je bilo na Rolan Garosu prošle godine kada je Novak na kameri napisao "Kosovo je Srbija", a na to je Mirotić ekspresno reagovao.

Izvor: Instagram/Printscreen/djokernole

Prizrenska bogoslovija osnovana je 1871. godine u kući ktitora Simeona Andrejevića Igumanova i bila je jedno od ključnih mjesta pravoslavne vjere kod Srba, ne samo na prostoru Kosova i Metohije. Radila je nesmetano sve do ratova 1999. godine kada su đaci i profesori zbog NATO agresije, ali i napada albanskih terorista zbog bezbjednosti morali da budu evakuisani u Niš. Bogoslovija ne tamo nastavila da egzistira, a 2004. u martovskom nasilju je ona zapaljena od strane pobjesnele rulje. Ipak 21, seotenrva 2011. godine je obnovljen njen rad i od tada funkcioniše na starom mjestu.

U Prizrenu se nalazi i crkva Bogorodice Ljeviške, zadužbina kralja Milutina iz 14. vijeka, manastir Svetih arhangela koji je zadužbina cara Dušana kao i crkva Svetog spasa, saborna crkva Svetog velikomučenika Đorđa, kao i tridesetak manjih crkava.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC