• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sramotna izjava najplaćenijeg novinara: Jokić nije MVP lige, a Dončić nije u TOP3!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Stiven Ej Smit smatra da Nikola Jokić nije najbolji u NBA ligi, dok na njegovoj listi nema Luke Dončića...

 Stiven Ej Smit - Nikola Jokić nije MVP Izvor: Mn Press/YouTube/ESPN

Nikola Jokić nije MVP u NBA ligi, dok Luka Dončić nije među prva tri u toj konkurenciji. Tako kaže Stiven Ej Smit, najpoznatiji košarkaški novinar koji prima 12 miliona dolara godišnje za svoj posao. Njegova izjava u emisiji "First take" definitivno je podigla buru i šokirala mnoge.

Prvo je Šenon Šarp iznio svoje mišljenje i on je uvjeren da će srpski centar dobiti priznanje za najkorisnijeg igrača po treći put u karijeri. "Da, zbog konstantnosti. Njegove brojke su nevjerovatne, smatram da će dobiti treće priznanje. Da Luka dobije, ne bih bio razočaran, pošto je podigao nivo igre na još veći nivo. Smatram da će ipak Nikola da dobije", rekao je Šarp.

Onda se uključio Stiven. "Da probam da ti promijenim mišljenje, poštujem veličianstvenog Nikolu, ali je moj izbor trenutno Šej Gildžus-Aleksander. Oklahoma je prva na zapadu, igrao je 71 meč, treći je po proseku poena ,iz Luke i Janisa, dao je 30 i više poena na najmanje 50 mečeva, ima sjajne brojke i za dva i za tri, a sa Oklahomom je dobio Denver u tri od četiri meča ove sezone."

Potom ga je Šarp upitao za koga će glasati u MVP izboru. "Imam pravo glasa, glasaću za Šeja, Jokić je drugi, Edvards i Džejlen Branson su na trećem mjestu, dvoumim se između njih dvojice", izgovorio je Smit.

To je iznenadilo Šenona. "Čekaj, čekaj, Luka ti nije na spisku", uzviknuo je šokirani Šarp, pa mu je Stiven onda objasnio da to kaže jer se "Luka sa Dalasom bori za peto mjesto na tabeli i da treba da gleda kako igraju njegovi Niksi". Jasno zbog čega je Bransona ubacio na spisak, mada je zaista nestvarno da mu Slovenac nije u vrhu.

Jokić ove sezone prosečno daje 26,1 poen, 12,3 skoka i 9 asistencija po meču, dok je Dončić na prosjeku od 34 poena, 9,8 asistencija i 9,1 skokova po utakmici. U isto vrijeme je Branson na 27,9 poena, 6,5 asistencija i 3,6 skokova po utakmici. Sezona se bliži kraju, Oklahoma, Denver i Minesota će do poslednjeg kola voditi borbu za prvo mjesto na Zapadu i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC