• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan poslije dvije godine ponovo igra prvenstvo Srbije!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

U borbi za titulu šampiona Srbije ove sezone igraće i Partizan.

 Partizan poslije dvije godine ponovo igra prvenstvo Srbije! Izvor: MN PRESS

Košarkaški klub Partizan će nakon dve godine pauze igrati završnicu domaćeg šampionata, odnosno boriti se za titulu u Superligi! Kako prenosi MozzartSport, crno-bijeli će se vratiti u takmičenje nakon dve godine pauze, a tu odluku je potvrdio i direktor takmičenja Aleksandar Grujin.

"Predsjedništvo je proteklo u dobrom tonu. Ono što je vrijedno pomena je da je predsjednik Partizana iznio stav da će Partizan igrati Superligu”, rekao je Grujin i dodao: "Crvena zvezda i Partizan su povlašćeni, igraće od polufinala. Igra se na dvije pobjede, kao i finale. Igraće se odmah po završetku ABA lige i cilj je da se završi do 7. ili 8. juna kako bi selektor Srbije imao dovoljno vremena za pripreme za OI."

Direktor Košarkaške lige Srbije istakao je i da se na sednici glasalo o ulasku Dubaija u takmičenje. “Što se Dubaija tiče, selektor Pešić je iznio stav da Dubai može da igra KLS, a na predsjedništvu smo glasali da ćemo, ako se takva mogućnost zaista otvori, sjesti i razgovarati. Svi su glasali za, osim Partizana koji je bio uzdržan”, rekao je Grujin.

Podsjećamo, Partizan tokom prethodne dvije sezone nije igrao u završnici domaćeg prvenstva. Prve godine je razlog odustajanja bilo pravilo da se timovi rangiraju na osnovu plasmana u ABA ligi, što su crno-bijeli željeli da se promijeni tokom takmičarske godine. U drugoj sezoni postojao je problem sa registracijom igrača, odnosno Partizan nije na vrijeme prijavio ekipu za takmičenje, pa nije ni mogao da se nadmeće.

U obje sezone je šampion Srbije bila Crvena zvezda, koja sada ima osam uzastopnih titula. To je jnajduži niz u klupskoj istoriji, a Partizan će ove sezone pokušati da prekine dominaciju. Nešto slično tim Željka Obradovića uspio je prošle sezone u regionalnom takmičenju, gde je osvajanjem titule u ABA ligi prekinuo dugogodišnji post.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC