• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolike su šanse Partizana za plej-in turnir Evrolige? Matematika je jasna, dva kluba su ispred

Prema matematičkim proračunima Partizan pred posljednja dva kola Evrolige ima 11,4 odsto šansi da se nađe u plej-in turniru.

 Kolike su šanse Partizana za plej-in Evrolige Izvor: MN PRESS

Partizan se bori za mjesto u plej-in turniru Evrolige. Da bi u tome uspio moraće da pobijedi Albu i Valensiju u posljednja dva kola ligaškog dijela i da se nada da će Efes izgubiti bar jedan od dva meča, od Fenerbahčea ili Crvene zvezde. Kako to izgleda iz ugla matematike?

Specijalizovani košarkaški portal "BasketNews" odradio je kalkulacije po kojima je dao srpskom timu 11,4 odsto šanse da se nađe u doigravanju. Veće šanse za neko od poslejdnja dva mjesta trenutno imaju Baskonija (91,8 procenata) i Efes (81,9). Iza crno-bijelih su Armani (5,3), Valensija (5,1), Žalgiris (4,5) i Bajern (0,01 odsto).

U tekstu su objasnili i na koji način su računali kalkulacije i da su koristili određene parametre poput međusobnog učinka, forme u posljednjih pet mečeva, učinak kod kuće i u gostima, prosek poena, prosjek indeksa korisnosti, brzinu igre, ofanzivni i defanzivni rejting.

Zbog svega toga najviše šanse daju Baskoniji koja ima dva gostovanja (Realu u Madridu i Virtusu u Bolonji) i Efesu koji gostuje Fenerbahčeu, pa dočekuje Zvezdu. Turski tim ima pobjedu više od Partizana, Žalgirisa, Armanija i Partizana i pred posljednja dva kola drže sudbinu u svojim rukama, ako dobiju oba meča sigurno prolaze.

"Partizan je pobijedio samo tri od posljednjih 10 mečeva i tako je sebi otežao posao. Dobra vijest je da je mu raspored odgovara, tako da je realno da dobiju oba meča dok se bore za goli život. Uz to ima prednost u odnosu na sve ostale klubove u međusobnim okršajima, ali će morati da se nadaju i povoljnim rezultatima u nekim drugim mečevima", piše u tekstu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC