• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Topić je "novi Dragić" i biće treći pik na draftu: Eksperti iz NBA se raspisali o košarkašu Zvezde!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Topić uprkos tome što ne igra već dva mjeseca za Crvenu zvezdu nije nazadovao u izvještajima NBA skauta i prognozira mi se da će biti treći pik na draftu.

 Nikola Topić treći pik na NBA draftu Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Nikola Topić važi za jednog od najtalentovanijih u svojoj "klasi" za NBA draft, a uprkos tome što ne igra već dva mjeseca za Crvenu zvezdu, zbog nezgodne povrede, to ne znači da se njegova pozicija promijenila. Tako je renomirani američki magazin "Ringer" objavio novi presjek pred draft i izabrao je Topića na treće mjesto.

Prema njihovoj prognozi, ponovo će prvi pik na draftu biti francuski centar. Nakon dolaska Vembanjame, očekuje se i Aleks Sar, koji inače igra u Australiji, a koga porede sa Džarenom Džeksonom Džuniorem (Memfis), inače najboljim defanzivcem NBA lige iz prošle sezone. Na drugom mjestu je američki bek Stefon Kesl sa Univerziteta Konektikat, a zatim dolazi upravo "naše gore list" Nikola Topić.

U skauting izvještaju porede ga sa Goranom Dragićem, bivšim reprezentativcem Slovenije i dugogodišnjim plejmejkerom Majamija i Finiksa, a koji bi prema njihovoj prognozi mogao da završi u Šarlotu. Naravno, tek naknadno ćemo saznati ko sa koje pozicije bira na draftu, a "Ringer" piše da se Topić uklapa u ono što je potrebno Hornetsima.

NBA draft je 27. juna u Njujorku.

"Šarlot ima već dvojicu visokih plejmejkera u vidu Lamela Bola i Brendona Milera, ali im neće naškoditi ako dovedu i Topića. Do sada se nisu mogli osloniti na Bola, dok bi Topić mogao da posluži kao 'B' opcija, a ako se prognoze Šarlota i vjera u Bola ne ispostave kao tačne - i kao A, ako ostvari svoj pun potencijal", navodi se u tekstu i dodaje da Topić ima "dobar osjećaj za igru" i da je siguran sa loptom.

Mane u njegovoj igri su šutevi kada je natjeran na šut pod pritiskom, odnosno ima nešto sporiji izbačaj. Uz to, napominju da se do sada nije pretjerano istakao koševima sa "srednje distance", kao ni flouterima, dok je takođe i nekonstantam u odbrani. Navodi se da u tome mora da se popravi kako ne bi bio slaba tačka svog tima.

Podsjetimo, Topić ima 18 godina i ove sezone je prvo eksplodirao u dresu Mege, da bi ga potom Zvezda vratila sa pozajmice uoči Kupa Radivoja Koraća gdje se povrijedio. U ABA ligi prosječno bilježi 17,9 poena, 3,6 skokova i 6,8 asistencija.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC