• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otjerali trenera, ostali bez pleja! Valensija oslabljena dolazi u Beograd - Partizan mora da pobijedi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Iskusni košarkaš Kevin Pangos neće nastupiti protiv Partizana u poslednjem kolu ligaškog dijela Evrolige.

 Kevin Pangos neće igrati protiv Partizana Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana će u posljednjem kolu ligaškog dela Evrolige morati da savladaju Valensiju kako bi zadržali šanse da se nađu u plej-inu, a španski tim će u Beograd doputovati bez dosadašnjeg trenera Aleksa Mumbrua. Nekadašnji reprezentativac Španije napustio je klupu nakon debakla protiv Asvela, a tu nije kraj problemima - u Beogradskoj areni neće biti ni iskusnog plejmejkera Kevina Pangosa (31).

Dugogodišnji reprezentativac Kanade slovenačkog porijekla doživio je rupturu butnog mišića desne noge i njegov oporavak će trajati nekoliko sedmica. Po svemu sudeći organizator igre će se trkati sa vremenom, odnosno pitanje je da li će uspjeti da se vrati na parket prije nego što se završi tekuća sezona.

Što se tiče Pangosovih partija, čitava sezona mu nije dobra! Za Valensiju je odigrao 12 mečeva u Evroligi i samo četiri puta bio starter, a u timu u koji je stigao tek na polusezoni prosječno bilježi oko 13 minuta. Nijednom nije postigao više od šest poena na evroligaškom meču u dresu ovog španskog tima, dok su mu rekord u sezoni pet asistencija koje je upisao protiv Virtusa. Ipak, zbog njegovog ogromnog iskustva dobro je što neće nastupiti u Beogradu.

Pangos je svojevremeno studirao koledž Gonzaga, ali nije izabran na NBA draftu 2015. godine. Karijeru je gradio u evropskoj košarci, gdje je nastupao za Gran Kanariju, Žalgiris, Barselonu i Zenit, prije nego što je dobio priliku da nekoliko mjeseci nosi dres Klivlend Kavalirsa. Ubrzo je otpušten pa je potpisao za CSKA iz Moskve, ali zbog rata u Ukrajini nije odigrao nijedan meč za taj tim. Uslijedila je Olimpija iz Milana, a tokom ove sezone i odlazak u Valensiju.

Očekuje se da u izostanku Pangosa najveći teret podnesu srpski plejmejker Stefan Jović i Amerikanac Džered Harper, ali tek treba da vidimo kakve zamisli sa timom ima novi trener Tomas Lamas (29) koji će voditi ekipu protiv crno-bijelih. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC