• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o Partizanu i plej-inu Evrolige: Kako se igra i zašto će u najboljem slučaju na Real Madrid?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Da li znate kako se igra plej-in Evrolige? Partizan u "baražu" za plej-of najvjerovatnije neće imati ni prednost domaćeg terena, a zatim ako prođe ide na megdan Real Madridu.

 Partizan u plej-inu Evrolige kalkulacije Izvor: MN Press/Euroleague/Screenshot

Real Madrid, Monako, Barselona, Panatinaikos, Olimpijakos i Fenerbahče su se plasirali u plej-of Evrolige, a otvorene su pozicije za još dvije "vize". Oko njih se "otima" veliki broj klubova, između ostalih i Partizan, koji zna da mora da pobijedi Valensiju u "Areni" narednog petka i da se nada jednom od dva scenarija; makar jednom porazu Efesa ili oba poraza Baskonije.

S obzirom na to da je Partizan sjajan kod kuće i da je Valensija "uzdrmana", kao i da je zato promijenila trenera uoči dolaska u Beograd (petak, 20.30), čini se da će se sudbina crno-bijelih prije rješavati na "tuđim" utakmicama. Tako će već večeras Partizan navijati za Fenerbahče protiv Efesa (drugi meč igraju sljedeće nedjelje protiv Crvene zvezde), odnosno nije nemoguće ni da Baskonija izgubi obje utakmice (Real Madrid i Virtus u gostima). To će reći da Partizan sezonu može da završi kao deveti ili desetoplasirani, što donosi plej-in koji prvi put gledamo u Evroligi.

Šta je uopšte igra plej-in? U pitanju je novotarija iz NBA lige koja se tamo koristi već nekoliko sezona, a koja se pokazala kao vrlo korisna i nagrađuje direktan okršaj timova koji su "oko" plej-ofa. Da ne postoji, već sada bismo mogli da "zaključamo" ko je u plej-ofu, a ovako donosi uzbuđenje do samog kraja.

Kako se igra plej-in? U njemu učestvuju timovi od sedmog do desetog mjesta, iz čijih duela ćemo saznati još dva finalna putnika za plej-of. Prvo ćemo gledati meč sedmog i osmog, najvjerovatnije Makabija i Virtusa, a pobjednik duela plasiraće se u plej-of.Poraženi će igrati sa boljim iz duela devetog i desetog, odakle ćemo saznati ime i posljednjeg učesnika plej-ofa, a upravo se Partizan nada da će se tu naći.

Anketa

Da li vjerujete da Partizan može do plej-ina Evrolige?

  • Može sigurno!

    26.19% (11)

  • Može, ali svakako neće proći u plej-of

    7.14% (3)

  • Teško, propustio je previše prilika

    21.43% (9)

  • Nema šanse

    45.24% (19)

Da li vjerujete da Partizan može do plej-ina Evrolige?

Rezultati


Važno je napomenuti da se za razliku od plej-ofa igra samo po jedna utakmica (datumi u aprilu će biti kasnije saopšteni), a bolje plasirani tim iz regularnog dijela sezone ima prednost domaćeg terena. Da bi Partizan uopšte došao do situacije da "brani" teren u Areni, mora da se nada makar jednom porazu Efesa i istovremeno oba poraza Baskonija, gdje bi u takvoj konstelaciji crno-bijeli završili na devetom mjestu i dočekali bi Efes u Beogradu. Ako bi i Efes i Baskonija izgubili obje utakmice, Baskonija bi gostovala u "Areni".

U slučaju jedne pobjede tima Duška Ivanovića i jedne pobjede Efesa, Partizan bi zauzeo deseto mjesto na tabeli i to znači da bi bio gost u Vitoriji u plej-inu. Kako god da se okrene, Partizan u potencijalnom meču za mjesto u plej-ofu, protiv poraženog iz duela sedmog i osmog (Makabi i Virtus), mora da igra u gostima.

Izvor: MN PRESS

Takođe, vrijedi napomenuti i da to znači da bi na konačnoj tabeli pred TOP 8 zauzeli posljednje mjesto, odnosno kao i prošle godine igrali bi protiv Real Madrida, a šampion Evrope bi ponovo imao prednost domaćeg terena.

A svi dobro znamo šta se tada desilo...


Standings provided by Sofascore

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC