• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Valensija s novim trenerom na Partizan: Smijenili šefa pred meč odluke u Beogradu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Valensija je odlučila da smijeni Mumbrua nakon debakla protiv Asvela i sa novim trenerom stiže na megdan Partizanu u Beograd.

 Valensija smijenila Aleksa Mumbrua Izvor: Shutterstock

Valensija je odlučila da smijeni trenera Aleksa Mumbrua, javljaju španski mediji. Odluka je donijeta jutros, nakon neprospavane noći u klubu zbog katastrofalnog poraza od Asvela (98:69), tako da su pred meč sa Partizanom koji odlučuje o plasmanu u plej-in Evrolige posegli za šok-terapijom!

Prema posljednjim informacijama naslijediće ga Tomas Lamas (29), koji je vodio rezervni tim Valensije, a debi će imati u nedjelju protiv Baskonije u okviru Endesa lige. Nisu željeli da čekaju u Valensiji i poslušali su zvižduke navijača iz "Fontete", pa su Mumbrua smijenili uoči tog meča, sve s nadom da će se ekipa probuditi za meč sa Partizanom u 34. kolu Evrolige (petak, 20.30) u koji staje čitava sezona.

Podsjetimo, Partizan narednog petka mora da pobijedi Valensiju i da se nada jednom od dva scenarija kako bi došao do plej-ina. Prvi je da Efes doživi makar jedan poraz u posljednje dvije utakmice (Fenerbahče u gostima i Crvena zvezda kod kuće) ili da Baskonija izgubi oba susreta (u gostima kod Real Madrida i Virtusa).

"Kao prvo, izvinjavam se navijačima. Sramota me je zbog naše partije, najgore ove sezone. Igrali smo pod velikim pritiskom, a oni ga nisu imali", pokušao je da nađe odgovor trener Aleks Mumbru, koji je bio najviše na meti navijača: "To se posebno vidjelo na početku kada smo imali problem sa zonom. Nismo bili u ritmu, bili smo anksiozni i nespremni za treću četvrtinu. Mnogo toga je na stolu i nismo uspjeli da opravdamo očekivanja koja imaju navijači u našoj Fonteti. Izvinjavam se."

Iako je istakao da neće odustati, Valensija jeste od njega i već je angažovala novog trenera koji nema iskustva u Evroligi i kome će meč sa Partizanom tek biti "vatreno krštenje". Ima samo 29 godina, ali obećava jer je sin proslavljenog argentinskog trenera Hulija Lamasa koji je vodio i Real Madrid.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC