• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mega "zakucala" Igokeu m:tel u Laktašima za potvrdu četvrtog mjesta ABA lige!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Igokee m:tel poraženi su od Mege u posljednjem meču regularnog dijela sezone u ABA ligi.

 Igokea Mega ABA liga Izvor: Igokea m:tel/Nikola Vuruna

S obzirom da su ranije osigurali sedmo mjesto i duel protiv Partizana u plej-ofu, "igosi" su bez rezultatskog imperativa dočekali Megu, kojoj je s druge strane bila neophodna pobjeda kako bi sačuvala četvrtu poziciju na tabeli regionalnog takmičenja.

Što su na koncu uspjeli i to na prilično ubjedljiv način!

IGOKEA - MEGA 78:92 (17:23, 28:24, 15:20, 18:25)

Izabranici Marka Baraća su nastavili seriju pobjeda - ovo je bila sedma uzastopna - a protiv šampiona Bosne i Hercegovine, četvrta zaredom. Posljednji put, "igosi" su slavili nad beogradskim timom prije skoro dvije godine?!

U subotu se uglavnom vodila izjednačena borba većim dijelom utakmice u Laktašima, nijedan tim nije uspio da stekne neku osjetniju razliku, najviše je imala Mega "plus sedam" u finišu trećeg kvartala (60:67), pa je odluka o pobjedniku morala da padne u posljednjoj četvrtini.

Prvi put na dvocifrenu prednost, gosti su otišli poslije tri minuta igre u četvrtom kvartalu poenima Nikole Đurišića (65:75),  reagovao je trener Aleksandrovčana Vlada Jovanović minutom odmora, ali gosti su nastavili sa sjajnom partijom. A kad je trojkom Đurišića Mega otišla na +15, bilo je jasno do će "ovjeriti" četvrto mjesto pred plej-of i zakazati duel sa Cedevita Olimpijom.

Najbolji pojedinci u Igokei m:tel bili su Goran Filipović sa 18 poena, Dragan Milosavljević je ubacio pogodak manje, Marko Jeremić je postigao 14, a dvocifren košgeterski učinak ostvario je i Džeki Karmajkl sa 12 koševa.

S druge strane, u taboru Mege čak petorica igrača su ostvarili dvoznamenkasti broj pogodaka - Nikola Đurišić (22), Uroš Plavšić (16), Stefan Miljenović (13), Andrija Jelavić (10) i Timotej Malovec (10).



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC