• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novinari hvalili američke navijače, Dante Egzum ih spustio! "Da ste nekad igrali derbi u Srbiji..."

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dante Egzum pohvalno govorio o navijačima u Srbiji pred kojima je igrao kao član Partizana.

 dante egzum hvalio atmosferu partizana i crvene zvezde Izvor: YouTube/Dallas Mavericks/Printscreen

Australijski košarkaš Dante Egzum odigrao je sjajnu utakmicu za Dalas i prethodne noći uspio je pomogne svom timu da "obriše" 22 poena minusa protiv Hjustona. Egzum je pogodio trojku u posljednjoj sekundi za 129:129, nakon čega smo gledali produžetak u kome je Dalas imao više samopouzdanja i snage za trijumf u teksaškom derbiju (147:136), tako da su navijači slavili povratnika u NBA ligu.

Eksplodirala je dvorana, viđene su zaista nevjerovatne scene za američke uslove pošto su Egzum, Dončić i Irving natjerali sve navijače da urlaju od sreće, međutim ne može se reći da takve stvari više impresioniraju Australijanca. Jednostavno, prije povratka u NBA igrao je u Evropi i vidio šta je atmosfera u "večitom derbiju".

"Bilo je dobro. Očigledno je, ipak, da je Srbija potpuno drugačija ‘zvjerka’ u odnosu na ovo. Nije ovo naravno prozivka na račun navijača Dalasa, ništa tog tipa, razumite me. Bilo je sjajno, ali u Evropi je to potpuno drugi nivo - skandiranje, slavlje... Oni imaju ljude koji vode navijanje i koji uopšte ne gledaju utakmicu, samo se staraju o tome da se sve vrijeme navija. Jeste sada bilo glasno, ali Evropa je nešto drugo", nasmijao se Egzum.

Nakon što je dobio otkaz u Hjustonu, Egzum se skrasio u Barseloni, a zatim je u dresu Partizana svoju igru podigao na viši nivo. Trener Željko Obradović je od njega "pravio" plejmejkera i bio je krucijalni dio crno-bijelih prošle sezone, nakon čega nije bilo baš iznenađenje što je opet na njegova vrata "zakucao" neko iz NBA.

"Ako ste ikada igrali za Partizan i zaigrali pred navijačima Crvene zvezde u Pioniru... Teško je, baš teško. Igrali smo seriju od pet utakmica, od toga dva gostovanja, definitivno mnogo teška atmosfera. Osjećaj je bio kao da su oni na terenu sa svojim timom. Zato mi je sada lakše - ne mislim da će biti takvih gostovanja u plej-ofu, ali jeste me pripremilo za to", objasnio je Egzum koji je našao svoju ulogu u Dalasu i u pobjedi nad Hjustonom dao je 14 poena.


BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:29
Ovacije za Egzuma
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC