• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Egzum otvorio dušu, pričao o Partizanu i najbolnijem porazu

Dante Egzum zna gdje je uhvatio svoju najbolju formu i ne zaboravlja Partizan.

 Dante Egzum o igranju za Partizan Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Dante Egzum ne propušta priliku da pomene Partizan i Željka Obradovića. Australijanac koji je u sezoni 2022/23 odigrao sjajno u dresu crno-bijelih sada je istakao da je boravak u Beogradu bio ključan za povratak u NBA. Ove sezone u Dalasu prosječno ima 8.9 poena, 2,9 asistencija i 2,8 skokova, a za "Mundo Deportivo" je govorio o svojoj crno-bijeloj sezoni. 

"U Barseloni sam se prilagodio na Evropu, ali boravak u Partizanu je bio ključan za moj napredak. Barselona je prelijep grad, uživao sam u Španiji, to iskustvo mi je pomoglo da se adaptiram. U Evropi zapravo naučite košarku i gotovo uvijek igra najboljih pet igrača. U Evropi je veoma važno da naučite kako da doprinosite timu, posebno ako niste jedan od glavnih igrača. I Evropa i NBA imaju svoje prednosti. U Sjedinjenim Američkim Državama se igra slobodnije, tada najtalentovaniji dolaze do izražaja, dok je u Evropi prioritet ekipa. Ne bih rekao da je jedno bolje od drugog, samo su drugačiji stilovi igre u pitanju", objasnio je Egzum. 

Istakao je primjer Željka Obradovića kako bi ilustrovao razlike između Evrope i Amerike, a morao je da se dotakne i saradnje sa Šarunasom Jasikevičijusom.  

"Nije mi smetao drugačiji način rada. Vidite kako Željko reaguje, vrlo je strastven – svi evropski treneri na taj način doživljavaju košarku i žele da pobjeđuju. Ni Šaras nije drugačiji, htio je da ispoštujemo ciljeve i ambicioznost je samo kuljala iz njega", dodao je on. 

Na kraju su ga Španci pitali i o ispadanju Partizana u četvrtfinalu Evrolige i tuči na meču sa Real Madridom koja je preokrenula cijelu seriju. 

"Prebolio sam to. Šta drugo mogu da kažem? To je nešto što se dogodilo, usresredio sam se na NBA i to je sada ono čemu posvećujem pažnju", zaključio je Egzum. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC