• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolja koledž košarka igra se na Jukonu, slavio i Bil Marej na parketu

Nevjerovatna dominacija "haskija" koji su osvojili šest šampionskih titula od 1999. godine.

 Jukon osvojio titulu u NCAA Izvor: Christian Petersen / Getty images / Profimedia

Univerzitet Konektikat, ili skraćeno nazvan "Jukon", osvojio je drugu uzastopnu titulu u NCAA pošto je prethodne noći u finalu pobijedio Pardju 75:60. Dvije godine već zaredom "haskiji" dominiraju koledž košarkom, a potpuno je nevjerovatno da dvije godine niko nije uspio da ih "spusti" na jednocifrenu razliku, odnosno sve utakmice koje su igrali dobili su najmanje sa 13 razlike.

Zbog ove utakmice inače "stala" je i NBA liga u kojoj se u noći između ponedjeljka i utorka nisu igrale utakmice, ali vredilo je pošto su nam mladi igrači sa koledža pružili sjajnu zabavu. Konektikat je definitivno sada preuzeo primat u NCAA košarci jer je osvojio šestu titulu u istoriji koledža (sve od 1999. godine) i uspio je da "skloni" nešto poznatije koledže kao što su Kentaki, Sjeverna Karolina, pa i Djuk. O pomalo zaboravljenom Univerzitetu Los Anđelesa (UCLA) i da ne pričamo.


Jukon je inače predvodio Tristen Juton sa 20 poena, još 15 je dodao Stefon Kesl, a dvocifren je bio i Kem Spenser sa 11. S druge strane Pardju je imao najboljeg strijelca meča, Zeka Edeja koji je ubacio 37 poena i još je imao 19 skokova, tako da se od njega očekuje da na predstojećem NCAA draftu zauzme visoko mjesto.

Interesantno je da je sa igračima Jukona na terenu slavio i slavni glumac Bil Marej, pošto je njegov sin Luk Marej jedan od pomoćnika u stručnom štabu "haskija". Upravo je Luk Marej zaslužan za napad Jukona. S druge strane srpski trener Saša Stefanović (bivši igrač Mege) je u stručnom štabu Pardjua. S obzirom da je ovo bilo prvo finale za Pardju još od 1969. godine, može se reći da je i on napravio strahovit uspjeh.

Možda će vas zanimati



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC