• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obrt - samo jedan srpski tim u Evroligi?! Pojavio se dokument koji ruši planove Zvezde i Partizana

Autor Dragan Šutvić

Činilo se da ćemo i sljedeće sezone gledati Crvenu zvezdu i Partizan u Evroligi, ali prema posljednjim informacijama možda na kraju to bude samo pobjednik ABA lige.

 Da li će Zvezda i Partizan i dalje igrati u Evroligi  Izvor: nordphoto GmbH / Engler / imago sportfotodienst / Profimedia

Alba iz Berlina završiće ovu sezonu u Evroligi kao ubjedljivo posljednja, sa samo pet pobjeda kolo prije kraja sezone, zbog čega su se već pojavile informacije da će napustiti takmičenje. Navodno, prema informacijama iz Grčke, Alba najozbiljnije razmatra da se zbog ograničenog budžeta ipak "preseli" u Evrokup, međutim sada je to demantovano.

Direktori kluba Imar Oheda i Marko Baldi su za njemačke medije potvrdili da "očekuju da će i naredne sezone" igrati u Evroligi, pa je stigla i jasna poruka: "Ispunjavamo sve uslove da igramo Evroligu", poručio je nedavno Baldi. Sada, prema informacijama poznatog španskog košarkaškog portala "Ensestando", djeluje da rade sve kako bi igrali elitno takmičenje, a nikako ne razmišljaju o selidbi u ono slabije.

"Alba iz Berlina je Evroligi predstavila dokument, koji je potpisao Đordi Bertomeu (bivši predsjednik organizacije, prim. aut.) koji garantuje da će igrati Evroligu i u sezoni 2024/25. Taj dokument pokazuje da će igrati Evroligu i naredne sezone što je promijenilo planove onih koji su odgovorni u takmičenju. Ovo će imati uticaja na ambicije Valensije kao i na onaj srpski tim koji ne osvoji ABA ligu", navodi dobro upućeni "Ensestando" pozivajući se pomenuti dokument koji je prezentovan odgovornim ljudima iz Evrolige.

Vlasnici "A" licenci su Barselona, Baskonija, Real Madrid, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, Makabi, Olimpija, Žalgiris, Bajern i Asvel, odnosno CSKA koji je trenutno suspendovan zbog rata u Ukrajini.

Alba je inače pet godina redovni učesnik Evrolige i upravo je Đordi Bertomeu insistirao na njenom ulasku u takmičenje, želeći da proširi tržište i na Njemačku. Aktuelno rukovodstvo je "bliže" Parizu, Londonu i Dubaiju, ali ljeto promjena se očekuje tek 2026. godine kada će isteći licence i počeće da se priča o njihovoj "obnovi".

Podsjetimo, prema aktuelnoj raspodeli licenci za Evroligu, jedino je sigurno da će šampion ABA lige biti učesnik elitnog takmičenja dok bi poraženi finalista morao da se bori za specijalnu pozivnicu. "Vajldkard" imaju još Virtus i Valensija, dok će u Evroligi igrati i šampion Evrokupa (Pariz ili Burg). Krajem aprila očekuje se još jedan važan sastanak Evrolige na kome će se razgovarati o učesnicima takmičenja u sezoni 2024/25.

Anketa

Da li očekujete Zvezdu i Partizan sledeće sezone zajedno u Evroligi?

  • Da, zaslužili su!

    41.33% (31)

  • Očekujem samo Crvenu zvezdu

    13.33% (10)

  • Očekujem samo Partizan

    32% (24)

  • Nije bitno, nisu zaslužili partijama ove sezone

    13.33% (10)

Da li očekujete Zvezdu i Partizan sledeće sezone zajedno u Evroligi?

Rezultati

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC