• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako je Nikola Jokić razbio najboljeg defanzivca NBA lige! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jokić se zabavljao i mučio protivnike, a NBA liga oduševljena njegovim potezima!

 nikola jokic protiv minesote video snimak Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkaši Denvera savladali su Minesotu (116:107), a utakmicu koja može da odluči prvo mjesto Zapadne konferencije na kraju ligaškog dela obilježio je Nikola Jokić. Srpski centar ubacio je čak 41 poen protiv najboljeg defanzivca među centrima, francuskog košarkaša Rudija Gobera.

Uspio je najbolji NBA igrač i očigledni dobitnik MVP priznanja za ovu godinu da se dobro zabavi pred ovaj meč, ali kad je počelo da se igra njegovim rivalima ništa nije bilo smiješno. Jokić je odigrao kao da je meč za titulu, povukao je svoj tim do pobjede i dominirao u svim aspektima igre - pogađao je uz impresivne procente, hvatao skokove, krao lopte rivalima, dijelio asistencije... Koliko je bio dominantan jasno je i na osnovu toga što je NBA liga izvukla sve najbolje poteze srpskog košarkaša i "spakovala" ih u jedan snimak. Pogledajte ga:

Fantastičan meč srpskog košarkaša.
Izvor: Youtube/NBA

Jokić je tokom meča bio potpuna enigma za Minesotu i u reketu i na distanci, i kada hvata promašaje svojih igrača pa zatim pogađa pod faulom, i kada karakterističnim asistencijama razigrava ostatak tima. Ništa mu nije mogao Rudi Gober, ali ni saigrači francuskog centra koji su često preuzimali, rotirali i udvajali kako bi pronašli idealnu odbranu.

Ništa im nije uspjelo, pa sada Denver i Nikola odlučuju o prvom mjestu u Zapadnoj konferenciji. Nagetsi trenutno imaju skor 56-24 i prvoplasirani su tim Zapada, dok su im iza leđa Minesota i Oklahoma sa skorom 55-25. Jokić i društvo će do kraja sezone igrati protiv San Antonija i Memfisa, a ukoliko upišu dvije pobjede obezbijediće sebi ulogu prvog nosioca. Biće to veliki korak na putu ka odbrani NBA titule iz prošle sezone, prve u istoriji franšize.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC