• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se predala 10 kola prije kraja, a Turci nisu! Imali tri pobjede manje od Partizana, pa napravili čudo!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Na kraju je Efes završio ispred i Partizana i Crvene zvezde, a zaostajali su za njima deset kola prije kraja Evrolige.

 Efes bio iza Partizana i Zvezde pa izborio plej-in Evrolige Izvor: MN Press/Twitter/Urbonas/Screenshot

Crvena zvezda i Partizan oduševili su i ove sezone u Evroligi zbog svojih fantastičnih navijača, ali košarkaši nisu igrali u skladu sa atmosferom sa tribina. Nakon što je Zvezda doživjela nezapamćeni debakl u Istanbulu, gdje joj je Efes nanio istorijski najteži poraz u međunarodnim utakmicama, automatski je "eliminisala" i Partizan koji će protiv Valensije večeras u "Areni" (20.30) igrati bez ikakvog takmičarskog značaja.

A, nije trebalo tako da bude... Partizan je veći deo sezone (18 kola) proveo u dijelu tabele koji je garantovao makar plej-in, jedno vrijeme su čak bili i četvrti u Evroligi, ali je loša završnica uticala da im izmakne mjesto u doigravanju koje će na kraju pripasti Efesu, ekipi koja je napravila bukvalno čudo u istom tom periodu!

Sve se promijenilo na prelazu iz januara u februar, u sedmici "duplog kola" Evrolige. U njemu je Partizan izgubio od Monaka i Virtusa, a Crvena zvezda je nakon pobjede nad Valensijom izgubila od Barselone. Upravo tada je počeo pravi "preporod" Efesa koji je od 25. kola vodio Tomislav Mijatović, hrvatski trener koji godinama radi u klubu, a koji je naslijedio Erdama Džana, bivšeg pomoćnika Željka Obradovića i trenera Turka Telekoma.

Na deset kola do kraja, Partizan je "imao" deseto mjesto sa skoro 12-12, koliko je imala i Baskonija, a odmah za njima je bila grupa timova sa skorom 10-12 u kojoj je bila i Crvena zvezda (još Milan i Bajern). Sa tri pobjede manje od Partizana i jednom manje od Zvezde, Efes je bio "zakucan" pri dnu tabele ispred samo Albe i Asvela, ali umjesto da razmišlja već o narednoj sezoni, napravio je potez godine koji ih je "lansirao" gore. I ko je to uopšte mogao da očekuje nakon što ih je Žalgiris "uništio" pred svojim navijačima 96:70!?


Mijatović je maestralno vodio Efes i sa osam pobjeda (gubili samo od Asvela i Partizana), uspio je da ih uvede u plej-in koji je djelovao sasvim nedostižan. I kome je Partizan bio bliži za tri pobjede, a i Zvezda za jednu, međutim "vječiti" nisu dobro tempirali formu kada je bilo najvažnije.

Pogledajte kako izgleda tabela poslije dolaska Mijatovića, koji čeka protivnika u plej-ofu nakon današnjih mečeva Baskonije i Virtusa. Protivnik će im biti slabije plasirani tim, dok bolji ide na Makabi. Efes mora da dobije i poraženog iz meča sedmog i osmog kako bi igrao plej-of protiv Real Madrida, ali već sada može da se kaže da to neće biti tako jednostavan zadatak kako se činilo do skoro.



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC