• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najgori tim takmičenja donio radikalnu odluku: "Krešemo" budžet za novu sezonu Evrolige!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Asvel je u prethodne tri godine najgori tim Evrolige i zato je donio odluku da "skreše" budžet za 2024/25.

 Asvel smanjuje budžet za Evroligu Izvor: Dragana Stjepanovic/© MN press, all rights reserved

Francuski klub Asvel dobio je "A" licencu Evrolige na čak deset godina i od tog trenutka je ubjedljivo najgori tim takmičenja. U prvoj sezoni sa "A" licencom (2021/22) imali su osam pobjeda, a taj učinak nisu uspjeli na nadmaše u naredne dvije. Doduše, to i dalje mogu da učine ako večeras pobijede Barselonu pred svojim navijačima na zatvaranju regularnog dijela sezone, ali je to vrlo malo vjerovatno ako uzmemo u obzir kako igraju čitave godine!

Zbog toga je njihov menadžment, preciznije predsjednik kluba Toni Parker, donio odluku da se naredne sezone "skreše" budžet zbog toga što će sljedeća sezona biti finansijski izazovnije za sve. "Nema sumnje da će budžet biti manji. Ovo su teška vremena", rekao je Toni Parker za francuski "Progres".

Prema nezvaničnim podacima, budžet Asvela za ovu sezonu bio je oko 21 milion evra, ali zbog finansijskih problema glavnog sponzora, platforme "Skvik", moraju da se menjaju planovi. Navodno, glavni sponzor je dao Asvelu samo trećinu dogovorenog novca, tako da je Parker usput morao da "krpi rupe", dok je njegov tim bio u ogromnom zaostatku sa svima u Evroligi, odnosno tek je Alba odigrala lošiju sezonu.

"Vidjećemo da li će do kraja juna isplatiti taj novac. Želimo da im vjerujemo, rekli su da će poštovati dogovore", rekao je Parker čiji tim ne igra sjajno ni u prvenstvu Francuske, gdje su trećeplasirani iza neprikosnovenog Monaka, ali i Pariza koji je u finalu Evrokupa i blizu je mjesta u Evroligi.

Ove sezone najbolji igrač Asvela je Timoti Luvavu-Kabaro sa prosjekom od 13,3 poena po meču, a za njim slijede dvojica skupo plaćenih domaćih igrača Nando de Kolo (12,4 poena) i Žofri Lovernj (12.3). Dvocifran broj poena po meču imaju i Paris Li (11,5), Majk Skot (10,4), ali i Frenk Džekson koji je doduše odigrao tek šest utakmica. Vidjećemo kako će Asvel izgledati sledeće sezone i koji od pomenutih igrača će napustiti ako krene "rezanje" budžeta.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC