• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ataman i Pao na korak od ispadanja! Makabi se kockao u Beogradu, Lorenzo pogodio i kad nije htio!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Izraelski tim odigrao spektakularan meč, porazio Panatinaikos i krenuo ka F4!

 Makabi pobijedio Panatinaikos i poveo 2:1 u seriji Izvor: MN PRESS

Spektakularan meč u Beogradu odigrali su Makabi i Panatinaikos, u četvrtfinalu Evrolige! Izraelski tim, koji skoro čitave sezone kao domaćin igra u hali "Aleksandar Nikolić", sada je samo jedan korak udaljen od F4, pošto je u trećoj utakmici serije savladao grčkog predstavnika (85:83).

Kockali su se košarkaša Odeda Kataša, ali su u dramatičnom finišu meča uspjeli da sačuvaju prednost koju su imali tokom čitavog meča. Sada imaju prednost u seriji (2:1), a za dva dana će u popularnom Pioniru, pred svojim navijačima koji su i večeras bili u hali, imati priliku da ovjere plasman na Fajnal-for Evrolige.

Panatinaikos nijednom nije imao prednost na ovom susretu, a priliku da svoj tim dovede do vođstva propustio je Matijas Lesor u samom finišu. Od dva slobodna bacanja pogodio je samo prvo i omogućio Makabiju da krene u jedan od posljednjih napada na meču. Kada već nije preostalo drugih rješenja, Grant je faulirao Brauna, a Lorenco je sa linije penala donio pobjedu svom timu.

Iako bivši igrač Crvene zvezde nije želio da pogodi oba slobodna bacanja, bio je precizan i kada je drugi put bacio loptu ka košu. Lorenco Braun je tako ostavio 2,6 sekunde Panatinaikosu. Ergin Ataman je zatražio posljednji tajm-aut i nacrtao akciju za Kendrika Nana, ali najefikasniji pojedinac susreta nije pogodio trojku za pobjedu.

  • Makabi: Klivlend 5, Veb 8, Braun 14, Sorkin 6, Dibartolomeo 2, Rivero 8, Koen 3, Majer, Tomason, Nibo 22, Blat 2, Kolson 13
  • Panatinaikos: Kalaicakis, Vildoza 9, Balcerovski, Slukas, Papapetru 17, Grant 6, Nan 25, Lesor 14, Adetokunbo, Grigos 2, Mitoglu 10, Mancukas

(MONDO - D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC