• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener "bacio pod voz" Nikolu Mirotića i Šabaza Nejpira! Intervju podigao buru

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Etore Mesina pričao je Nikoli Mirotiću, Šabazu Nejpiru, lošoj sezoni Armanija...

 etore mesina o nikoli miroticu i sabazu nejpiru Izvor: Marco Brondi / imago sportfotodienst / Profimedia

Armani se žestoko muči ove sezone, Evroligu je završio na 12. mjestu, dok je u Seriji A zahvaljujući nizu pobjeda u samoj završnici ligaškog dijela uspio da dođe do drugog mjesta pred plej-of. Šta je bio problem i zbog čega stvari nisu funkcionisale? Etore Mesina spominjao je Nikolu Mirotića i Šabaza Nejpira...

Kao jedan od glavnih problema istakao je poziciju plejmejkera i probleme u organizaciji sa Kevinom Pengosom, Maodom Loom, Nejpirom i Naz Mitro-Longom. "Nismo odradili dobro stvari poslije odlaska Malkolma Dilejnija i Serhija Rodrigeza. Nismo imali isti nivo na toj poziciji. Međutim, moram da se zapitam šta bi bilo da smo imali zdravog Bilija Berona ove sezone", rekao je Mesina za italijansku "Republiku."

Spomenuo je Mirotića koji je bio na pragu dolaska u Partizan, ali je na kraju "promijenio kurs" i otišao u Milano. "U nekim sezonama sve odradite kako treba, u drugim napravite grešku na tržištu. Osim par klubova, drugima je teško da zadrže najvažnije igrače na duži period. Napravili smo grešku sa plejmejkerom i tu smo se zaglavili. Neću da se krijem, ali nije bilo lako integrisati superstara kao što je Mirotić u ovaj tim. Imali smo neke probleme, koje smo uspjeli da 'ispeglamo' u mnogim momentima. Nadam se da se neće ponoviti u završnici sezone."

Potvrdio je da se dobro osjeća u klubu i da uživa u radu. Nada se tituli u Italiji. "Ima više timova koji se bore za titulu, za razliku od prošle sezone gdje smo Virtus i mi bili korak ispred svih. Biće velika borba, možda više mečeva bude u serijama na pet mečeva. Prošle sezone nismo znali šta možemo da dobijemo od Điđija Datomea u plej-ofu. Sada moramo da razumijemo kondiciju i stanje Mirotića", zaključio je Mesina.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

04:34
Nikola Mirotić izjava
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC