• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gudurić opet pobijedio Obradovića: Fener na korak od F4, a Marko blista na parketu

Odlična partija Marka Gudurića u pobjedi Fenerbahčea nad Monakom.

 Fenerbahče na korak od završnice Evrolige Izvor: MN PRESS

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Monako pred svojim navijačima (89:78) i sada se nalaze samo na jedan korak od plasmana na F4. Nakon pobjede u trećem meču serije turski tim ima prednost (2:1), a pred svojim navijačima imaće i meč loptu za odlazak na Fajnal-for Evrolige, gdje bi mogao da se bori za drugu titulu u klupskoj istoriji.

Veoma važnu ulogu u pobjedi Fenerbahčea nad Monakom imao je srpski reprezentativac Marko Gudurić. nekadašnji bek Crvene zvezde završio je susret sa 11 postignutih poena, a zanimljivo je da je čak devet postigao u prvom dijelu meča, iako nije bio među starterima u ekipi Šarunasa Jasikevičijusa. Prvi put je kročio na teren u finišu prve dionice, a zatim je u drugoj potpuno eksplodirao i sa sedam poena u seriji 10:2 donio Fenerbahčeu prvu osjetniju prednost na utakmici. Praktično, to je i odlučilo pobjednika susreta, iako su se gosti vraćali.

Posebno kada je Majk Džejms rešio da igra svoju igru u šutira sa svih pozicija na terenu. U trećem periodu su ti njegovi pokušaji pronalazili put do koša, doveo je Monako i na samo dva poena zaostatka, ali to je bilo najbliže što su stigli. Fenerbahče je kasnije uspio ponovo da se odlijepi i manje-više mirno privede kraju utakmicu koja bi mogla da ima presudan značaj u ovoj seriji.

Četvrti meč Fenerbahčea i Monaka igra se u četvrtak od 19:45 u Istanbulu, a tada bismo mogli da saznamo ime učenika završnog turnira Evrolige za ovu sezonu. Ukoliko turski tim upiše pobjedu, četvrtfinalna serija će biti gotovo, a Gudurić i ekipa plasiraće se na F4.

Fenerbahče: Vilbekin 11, Šanli 1, Papajanis 8, Hejs-Dejvis 10, Biberović 14, Noua, Pjer 8, Gudurić 11, Dorsi 8, Kalates 13, Madar, Sestina 5.

Monako: Okobo 2, Lojd 11, Blosomgejm 11, Dialo 23, Kornelije 2, Žaite 4, Voker, Motiejunas 10, Outara, Strazel 4, Hol, Džejms 11

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC