• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ili Partizan bez Evrolige sljedeće sezone!? Oglasio se prvi čovjek takmičenja, donio loše vijesti!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nije dobro...

 KK Crvena zvezda ili KK Partizan neće igrati Evroligu Izvor: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

Nove vijesti iz Evrolige nisu dobre za Srbiju! Direktor ovog takmičenja Litvanac Paulijus Motiejunas istakao je da će neki od timova koji sada igraju u eliti morati da se presele u Evrokup, a među njima bi vrlo lako mogli da se nađu Crvena zvezda ili Partizan. U velikom intervjuu za španski "As" je naglasio da je razlog za to ulazak Pariza kao osvajača Evrokupa.

"Nažalost, neko će u krugu sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Valensijom, Albom i Virtusom morati da otpadne jer Pariz ulazi. Svi imaju po 20 odsto šansi da ne igraju Evroligu sljedeće sezone. Svi su jednaki i partneri će odlučiti. Valensija je igrala dobro u prvom dijelu sezone i gradi novu, atraktivnu dvoranu. Veliki korak za klub. Rade velike, pozitivne stvari. Valensija je klub sa budućnošću u Evroligi. Ali je istina da će neko od ovih klubova morati da otpadne", rekao je Motijenus.

Da li je Valensiju istakao u prvi plan jer je pričao za španske medije ili sa nekim drugim razlogom za sada se ne zna. A kada će se znati ko otpada? "Obično se spisak učesnika zna poslije Fajnal fora, sredinom juna. Trenutno smo fokusirani na Berlin, Pariz i London u Evropi. Njemačka, Velika Britanija i Francuska. To su najzrelija tržišta", rekao je on.

Govorio je i o odnosima sa FIBA i naglasio da bi vrlo lako moglo da se desi da se otvore novi termini u kojima će moći da se igraju reprezentativne kvalifikacije koje se ne bi poklapale sa evroligaškim utakmicama.

"Napravili smo korak naprijed u odnosima sa FIBA. Prošle godine smo postigli dogovor, istorijski. Stalno smo u razgovorima kako da podignemo saradnju na viši nivo. Baš kao i sa NBA, potrebno je vrijeme. Mogu da kažem da idemo naprijed i vjerujemo u plodonosni ishod pregovora", dodao je Litvanac.

Da li će Liga šampiona i Evrokup da se spoje?

“To je takođe jedna od opcija. I dok se govori o tome, ne mogu da kažem da li će nešto da se dogodi ili ne. Mnogo je stvari koje treba da se riješi. Naravno, to je jedna od tema, kao i reprezentativni 'prozori' i druge stvari.“

(MONDO, N. L.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC