• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko je najodgovorniji, a ne Ostoja! Milutin Aleksić: Gromada je, može da istrpi kritiku

Milutin Aleksić komentarisao je finale ABA lige Partizana i Crvene zvezde i dotakao se odgovornosti trenera Željka Obradovića.

 Milutin Aleksić o Obradoviću i Ostoji Izvor: Antonio Ahel/ATAImages/K1/Screenshot

Bivši srpski košarkaš Milutin Aleksić poručio je tokom gostovanja na "K1" televiziji da staje u odbranu Željka Obradovića zbog odluke da iz tima za treći meč finala ABA lige odstrani Džejmsa Nanelija (poslije incidenta sa Stefanom Lazarevićem), ali ističe da je trener ipak najodgovorniji za poraz Partizana. I nedovoljno dobre igre u završnici sezone...

"Imam nekad utisak da se suzdržavaju kritike, ali Željko Obradović je gromada, može da podnese kritike. Svi se ustežu, jer kako da držiš lekciju nekome ko je devet puta osvojio Evroligu? Mislim da može da podnese kritike ne samo kad nije u pravu, nego kada mu ekipa igra loše. Željko Obradović ima najveću odgovornost za ovakvu igru. Ne vidim da Ostoja ima nešto sa izdanjem igrača na parketu", kazao je Milutin Aleksić ističući da istovremeno Obradović ima najveće zasluge i za "podizanje" Partizana u posljednje tri godine, ali vidi jednu opasnost u svemu.

"Znate li još jedan klub u Evropi gdje je trener popularniji od svakog igrača kog dovede? To je skroz nepoznato u svijetu, a ovdje imaš trenera koji ima toliku podršku, povjerenje i pravo na grešku u odnosu na igrače. Nije lako igrati u Partizanu, izgubiš tri svi ti zvižde, a Željku neće zviždati ni poslije pet poraza. To je sad ta težina nošenja dresa Partizana", naglasio je Aleksić.

Iako smatra da igrači zaslužuju sve krizike za izdanja u finalu plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde, Aleksić dodaje i da se u nekim stvarima pretjeruje, posebno kada je riječ o kapitenu tima. "Kevin Panter je sjajan igrač, fenomenalan, ali nije uradio ono zbog čega je doveden. Ali, da je loš igrač, to ne može poznavalac košarke da izgovori. Ovu seriju je odigrao ispod svakog nivoa, to stoji, ali da je loš igrač...", poručio je Aleksić.

Podsjetimo, Partizan se sada okreće Košarkaškoj ligi Srbije za koju neće računati na Franka Kaminskog (mora da "precrta" još dvojicu stranaca), dok se polako prave planovi i za narednu sezonu.

(K1/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC