• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ataman pred finale hvalio Matijasa Lesora: "Dokazao se u Partizanu, zato sam ga doveo"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Turski trener Ergin Ataman biranim riječima o francuskom centru.

 Ataman hvalio Matijasa Lesora Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Košarkaši Panatinaikosa igraće za titulu u Evroligi, nakon što su u polufinalnom meču savladali Fenerbahče (73:57). Izuzetan doprinos pobjedi tima Ergina Atamana dao je francuski centar Matijas Lesor, koji je na početku leta stigao u redove grčkog tima. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde prethodne sezone potpuno je eksplodirao u redovima Partizana, a i dalje igra na izuzetno visokom nivou.

Upravo je o njemu govorio trofejni turski stručnjak, podsećajući na prethodnu sezonu Francuza! Po Atamanovim riječima, igre u crno-bijelom dresu preporučile su Lesora Panatinaikosu, koji je na početku sezone krenuo u izgradnju potpuno novog tima - spremnog da se nadmeće sa najboljima i ponovo prigrabi trofej u Evroligi.

"Matijas je i prošle godine u Partizanu pokazao svoj karakter. On je bio dobar igrač, ali nisu mnogi razumjeli njegov karakter. Zato je moja odluka bila da ga dovedemo. On je agresivan, energičan igrač, koji se uvijek bori. Zato sam tražio da bude prvo pojačanje. Morate da imate takvog igrača, bio bih srećan ako unaprijedi slobodna bacanja, ako tu uradi spreman je za finale", izjavio je Ergin Ataman nakon polufinalne pobjede nad Fenerbahčeom.

Lesor je bio najefikasniji igrač Panatinaikosa na meču sa Fenerbahčeom, a utakmicu je završio sa 17 poena i 10 skokova. Tokom čitave sezone Francuz je odigrao čak 40 mečeva u Evroligi, uz prosjek od 13,8 poena, 6,3 skokova, 1,4 asistencije i jednu ukradenu po utakmici. Najbolji meč u sezoni imao je protiv Real Madrida, kada je postigao 26 poena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC