• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati košarkaš promijenio sport pred OI! Igrao protiv Crvene zvezde, u Pariz ide kao odbojkaš!

Autor Dušan Ninković

Amerikanac Čejs Badinger odlučio da na Olimpijskim igrama u Parizu igra odbojku na pijesku.

 Čejs Badinger bivši košarkaš ide na Olimpijske igre kao odbojkaš Izvor: MN PRESS

Nekadašnji američki košarkaš Čejs Badinger (36), bivši NBA igrač i protivnik Crvene zvezde na parketima u Evroligi, odlučio je da promijeni karijeru. Zapravo, još prije nekoliko godina prebacio se na odbojku na pijesku, a sada je stigla i prava potvrda da svoj posao odlično radi - Amerikanac je obezbijedio plasman na Olimpijske igre kao posljednji član tima SAD za Pariz!

Bivši igrač Hjustona, Minesote, Indijane, Finiksa i Baskonije odlučio je 2017. godine da se penzioniše kada je u pitanju košarkaška karijera i da započne jednu potpuno novu. Pratio je stariju sestru Britani i starijeg brata Dankana koji se čitavog života bave odbojkom, pa je odlučio da se i on oproba u tom sportu. Očigledno mu veoma dobro ide, pošto Amerikanci predviđaju da bi u Parizu mogao da se bori čak i za olimpijsko odličje. Prisjetite ga se tokom košarkaške karijere:

Osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Parizu bilo bi kruna karijere za Badingera, koji se tek u poznim danima sportske karijere prebacio na odbojku na pijesku. Prije toga je Čejs punih sedam sezona igrao u NBA ligi, a za četiri različita tima odigrao je ukupno 407 mečeva. Prosječno je bilježio 7,9 poena, tri skoka i 1,2 asistencije po utakmici.

Posljednju godinu profesionalne košarkaške karijere proveo je u Evropi, gdje je igrao za Baskoniju. tokom sezone 2016/17 nastupio je na 29 mečeva u takmičenju elitnih evropskih klubova, uz prosjek od 6,8 poena, 3,8 skokova i 1,2 asistencije. Debitovao je u petom kolu protiv Crvene zvezde i postigao sedam poena u Beogradu, a zatim je dva poena postigao u revanšu u Virtoiji. Baskonija je tu sezonu završila u četvrtfinalu Evrolige, porazom od CSKA iz Moskve.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC