• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki pad Nikole Topića pred draft! NBA timovi okrenuli leđa, Amerikanci otkrili ko će ga uzeti?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski košarkaš Nikola Topić zbog povrede izgubio veoma dobro mjesto na NBA draftu.

 nikola topic pada pred nba draft Izvor: MN PRESS

Najtalentovaniji srpski košarkaš Nikola Topić ovog leta izlazi na NBA draft, ali sada je gotovo sigurno da neće biti u samom vrhu kada najbolji timovi budu birali igrače za narednu sezonu. Povreda koja ga je odvojila od terena početku godine, pa zatim i druga povreda zbog koje je propustio sam finiš sezone, kao i izjava menadžera Miška Ražnatovića uticali su na položaj Topića.

Kako tvrdi "Bleacher Report", srpski košarkaš neće biti izabran među prvih 10 pikova! Iako se do prije samo nekoliko nedjelja predviđalo da bi Nikola Topić mogao da bude u Top5, Top3 ili čak i prvi pik na ovogodišnjem draftu, situacija je sada značajno drugačija - nova predviđanja govore da će Srbina uzeti Čikago Bulsi i to "tek" sa 11. pozicije.

Nikola Topić je u odnosu na prethodna predviđanja pao za čak sedam pozicija, a razlog za to je što su NBA timovi dobili detaljniji uvid u njegovu povredu. Nikola je parcijalno pokidao ukrštene ligamente u koljenu, zbog čega postoji mogućnost da propusti čak i čitavu narednu sezonu. Poziciju srpskog košarkaša će dodatno odrediti detaljni ljekarski pregledi koje tek treba da odradi u SAD, a moguće je da se neki od timova koji prvi biraju ipak predomisli i uzme Nikolu Topića.

U ovom trenutku na njegovoj strani su godine jer će biti najmlađi igrač izabran u prvoj rundi, odlične fizičke predispozicije koje je pokazao u ovoj sezoni, ali i seniorsko iskustvo koje je sticao u dresu Mege i Crvene zvezde. Takođe, Topić je dominirao u mlađim kategorijama Zvezde i reprezentacije Srbije, što su mu odlične preporuke za NBA ligu.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:14
Nikola Topić povreda
Izvor: Kurir/Petar Aleksić
Izvor: Kurir/Petar Aleksić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC