• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mario Hezonja donio nevjerovatnu odluku: Hrvat napušta Evroligu?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja spreman je da ode iz Španije.

 mario hezonja hoce u nba ligu Izvor: Profimedia

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja glavna je tema u evropskoj košarci ovog ljeta, pošto svi pričaju o tome gdje će nastaviti karijeru! Prije samo nekoliko dana djelovalo je da želi da ostane u Real Madridu i timu donese najveće trofeje u evropskoj košarci, zatim se činilo da je sve dogovoreno oko petogodišnje saradnje sa Barselonom, ali ni tu nije kraj nagađanjima!

Izvori iz Amerike javljaju novi obrt u slučaju - navodno bi Mario Hezonja mogao da napusti Evroligu. I ne samo nju, već i čitavu evropsku košarku, kako bi se još jednom u NBA oprobao protiv najboljih igrača planete. Ostaje nam da vidimo kako će se situacija razvijati, ali po kredibilitetu izvora koji prenose ovu priču djeluje da Hrvat ozbiljno razmišlja o selidbi na drugi kontinent.

"Saga o transferu Marija Hezonje mogla bi da ima više obrta, pošto on razmišlja i o povratku u NBA ligu", napisao je novinar Aris Barkas, koji prenosi saznanja američkih novinara. Za sada nema informacija o tome koji bi tim mogao da privuče hrvatskog košarkaša da se vrati u SAD i proba da obnovi svoju karijeru u najjačoj ligi na svijetu.

Mario Hezonja je još sa 17 godina stigao u Španiju, pošto ga je Barselona primijetila kao jednog od najtalentovanijih evropskih igrača. Nakon pune tri sezone u seniorskom timu otišao je u NBA, pošto ga je Orlando uzeo kao petog pika na draftu. Nastupao je za tim sa Floride, zatim još i za Njujork i Portland, prije nego što je odlučio da karijeru nastavi u Evropi.

U februaru 2021. godine pojačao je Panatinaikos i ostao u Atini do kraja sezone, zatim je jednu sezonu nastupao za Uniks, prije nego što je pojačao Real Madrid u kojem je proveo dvije sezone. Sada se kao potencijalne destinacije za nastavak njegove karijere navode Barselona, Panatinaikos, ali i Partizan čiji se navijači nadaju da bi ljubav hrvatskog košarkaša prema crno-bijelima mogla da bude presudna ovog ljeta.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

04:31
Mario Hezonja izjava
Izvor: Mondo/Nemanaj Stanojčić
Izvor: Mondo/Nemanaj Stanojčić

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC