• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanja Marinković se vratio u Partizan da bude kapiten!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekada najtalentovaniji igrač Partizana po drugi put u crno-bijelom.

 vanja marinkovic presao u partizan Izvor: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srpski košarkaš Vanja Marinković završava uspješni dio karijere u inostranstvu i od naredne sezone ponovo će igrati na domaćim parketima - u dresu Partizana! Reprezentativac Srbije već mjesecima se pominjao kao potencijalno pojačanje Partizana, a da će se transfer dogodili postalo je jasno nakon što je završena njegova saradnja sa Baskonijom.

Marinković se poslije pet godina vraća u crno-bijeli tabor, a Beograd je napustio kao kapiten Partizana. Ne bi bilo iznenađenje da tu ulogu obavlja i u narednom periodu, pošto je dosadašnji lider tima Kevin Panter na izlaznim vratima - navodno su dogovoreni svi detalji odlaska u Barselonu koja je željela da i prethodnog ljeta angažuje amerikanca sa srpskim pasošem. Vanja nije klasična zamjena za Pantera, iako može da igra i na poziciji dvojke, ali je kapitalno pojačanje za tim Željka Obradovića. Ovako su crno-bijeli najavili predstavljanje:

Marinković je sa 14 godina obukao dres Partizana u mlađim kategorijama, a kasnije je punih šest godina bio dio prvog tima crno-bijelih. Srpski klub napustio je 2019. godine, kada je pojačao Valensiju, a nakon dvije godine u tom klubu još tri je proveo u dresu Baskonije. Izgradio je sebi sasvim pristojnu karijeru na terenima u Evroligi, pa se u Beograd vraća sa reputacijom jednog od najboljih srpskih košarkaša u ovom momentu.

To pokazuju i igre koje pruža u dresu nacionalnog tima - Marinković je bio dio ekipe koja je sa Svetislavom Pešićem na čelu stigla do srebra na Mundobasketu koji se u jesen 2023. godine igrao na Filipinima. Takođe, novi košarkaš Partizana nalazi se na širem spisku reprezentativaca pred Olimpijske igre u Parizu, pa se očekuje da i na tom takmičenju predstavlja Srbiju.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:13
Aplauzi publike za Hauarda i Vanju Marinkovića
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC