• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska bomba u NBA ligi - Micić ide kod Jokića!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Tim Nikole Jokića želi da upari svog lidera sa saigračem sa kojim je počinjao karijeru u Megi!

 Denver dovodi Vasu Micića Izvor: ERIK S. LESSER/EPA

Srpski plejmejker Vasilije Micić mogao bi da se ovog ljeta pridruži Nikoli Jokić u Denveru. Prema pisanju dobro obaviještenih novinara u Americi, Denver je zainteresovan da trejduje svog rezervnog centra Zekea Nadžija, koji nije imao značajnu ulogu od dolaska u tim 2020. godine kao 22. "pik" na NBA draftu. Nagetsi bi oslobađanjem od Nadžijevog ugovora od osam miliona dolara oslobodili prostor u budžetu da dovedu Vasilija Micića.

Denver je navodno bio zainteresovan da dovede Rasela Vestbruka iz Klipersa, ali je on odabrao da aktivira još jednu godinu svog ugovora i da ostane u sadašnjem timu za četiri miliona dolara. I to nije sve, već su u Denveru navodno bili zainteresovani i da dovedu hrvatskog košarkaša Darija Šarića, koji je prethodnih sezona igrao za Finiks, Oklahomu Golden Stejt...

Ako se zaista dogodi da Micić dođe u Denver, kao što piše "Jahu sports", ponovo bi postao saigrač sa Jokićem kao i prije više od 10 godina, kada su zajedno počinjali karijere u Megi. U međuvremenu je Jokić postao trostruki MVP, NBA šampion i najbolji centar na svijetu, a Micić je gradio ime u Evropi, u kojoj je sa Efesom dva puta osvojio Evroligu, bio zvanično najbolji košarkaš kontinenta, MVP Fajnal-fora...

"Kada jednom osjetiš NBA ligu..."

Vasilije Micić (30) prešao je u NBA ligu prošlog ljeta, kada je postao igrač Oklahome, a u drugom dijelu sezone trejdovan je u Šarlot Hornetse, u kojima igra sa zemljakom Aleksejem Pokuševskim. Da li će tu biti i sljedeće sezone? Evo šta je Micić rekao na okupljanju reprezentacije o svom NBA iskustvu:

"Iskreno, drugačije je kad osjetiš to na djelu, te igrače, 'krem de la krem' NBA lige. Hvala Bogu, taj krem de la krem je Jokić, pa ti je malo lakše da razmišljaš da je on u ekipi. Tamo su neki najbolji igrači, u Oklahomi sam trenirao sa nekim od najboljih i igrao koliko sam imao prilika, kasnije sam u martu u Šarlotu igrao protiv skoro svih plej-of ekipa i to je ta razlika. Osvježilo me je, bez obzira na godine, u smislu motivacije i želje da radim na detaljima koji prave prevagu. Drugačiji je stil, individualno, fizički naporno, ali za to iskustvo sam bogatiji"

Poslušajte Vasu Micića o NBA ligi:

Pogledajte

05:53
Vasilije Micić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC