• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Crna Goro, izvini zbog ovoga!" Aco Petrović se oglasio odmah poslije utakmice

Autor Dragan Šutvić

Selektor Brazila uputio izvinjenje "komšijama" zbog neuspjeha svog tima, koji ih je skupo koštao.

 Aco Petrović se izvinio Crnogorcima Izvor: Youtube/FIBA Media

Selektor košarkaške reprezentacije Brazila, hrvatski stručnjak Aleksandar Aco Petrović, uputio je izvinjenje Crnoj Gori jer je ispala iz kvalifikacija za Olimpijske igre nakon poraza njegovog tima. Da Brazil nije izgubio od Kameruna 74:77, Crnogorci bi ostali "u igri" za plasman u Pariz, odnosno Lil, ali se na kvalifikacionom turniru u Rigi dogodilo iznenađenje, pa sva tri tima imaju skor 1-1. S obzirom na prethodne rezultate, takav rasplet eliminisao je Nikolu Vučevića i saigrače i poslao ih nazad kući.

"Dolazim iz regiona gdje mi je Crna Gora veoma blizak komšija, izvinjavam se zbog ovog rezultata koji ih izbacuje iz takmičenja", rekao je posle meča selektor Brazila Petrović.

Kamerunci su u furioznoj drugoj četvrtini (27:12) stekli veliku prednost na poluvremenu (56:39), Brazilci su se vratili i imali neriješen rezultat na minut i 15 sekundi prije kraja, poenima Vitora Benitea sa linije penala (74:74). Ipak, trojka Džeremaje Hila, košarkaša KK Runa iz Moskve, odlučila je pobednika na početku 40. minuta. Brazil će nakon poraza ipak ostati prvoplasirani i igraće u polufinalu protiv Filipina, dok će u drugom subotnjem polufinalu igrati Letonija i Kamerun.

"Svako ko zna košarku, vidio je"

"Ovo je rolerkoster emocija. Očigledno je da nismo došli na utakmicu. U prvih šest-sedam minuta postigli smo skoro sve, 80 odsto smo pogađali i bili smo u minusu od šest ili sedam poena. To govori o svemu što smo danas pokazali. Ako imate takvu razliku, da u prvih 20 minuta primimo 56 minuta, uključujući i taj posljednji šut Kameruna... Svako ko zna košarku vidi gdje je bio problem u prvih 20 minuta i gdje je bio uspjeh u drugom. Bili smo u minusu od 24 razlika i umalo smo se pakovali za Brazil, ali je Kristijano Felicio došao u reket, počeo je da kontroliše taj dio, fizikalije igrača Kameruna i dao nam je šansu da se vratimo u meč."

"Naravno, na kraju utakmice, kad smo izjednačili, razmišliali smo da bi produžetak za nas mogao bude veoma nezgodan. Pa taj poraz od tri poena je za nas OK. Ostajemo prvi i igraćemo protiv Filipina za 48 sati. Potrebno je da mentalno zaboravimo ovaj meč, ali moramo da budemo spremni da damo poruku igračima šta moramo da uradimo ako želimo da pobijedimo Filipine, a to je da igramo kao u drugom dijelu večeras. Moramo da igramo čvrstu odbranu", dodao je Petrović, selektor Brazila.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC