• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katastrofa Crne Gore, ništa od Olimpijskih igara: U hotelu im stigla najgora vijest - odmah idu kući

Crnogorci nisu uradili dovoljno, neće otići na Olimpijske igre

 Crna Gora ostala bez Olimpijskih igara Izvor: ROUELLE UMALI / Xinhua News / Profimedia

Košarkaška reprezentacija Crne Gore neće igrati na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu (tačnije, u Lilu), jer nije prošla grupu u kvalifikacionom turniru u Rigi. Nakon poraza od Brazila na startu takmičenja, Crnogorci su pobijedili Kamerun nedovoljno ubjedljivo (70:66) za prolaz, zato što je ta afrička selekcija u poslj

 ednjem kolu u petak uveče napravila iznenađenje i pobijedila Brazil (77:74) dok su se igrači Crne Gore praktično spremali za polufinale. Na taj način napravljen je "krug" od tri ekipe sa identičnim učinkom, 1-1, u kojem su izabranici Boška Radovića završili na začelju tabele i jedini bez plasmana u polufinale. Crna Gora nikad od osamostaljenja nije igrala na olimpijskom turniru.

U subotnjem polufinalu turnira u Rigi igraće Brazil - Filipini i Kamerun - Letonija, a finale će biti odigrano u nedjelju. Samo pobjednik će izboriti plasman na Olimpijske igre, kao i na preostala tri kvalifikaciona turnira.

Selektor Radović je rekao poslije eliminacije da je protiv Kameruna moglo biti i ubjedljivije da su ubačeni neki šutevi. "Ali 68. ekipa na rang-listi je pobijedila Brazil, a mi volimo da umanjimo naš trijumf, pa je taj tim 38 minuta kontrolisao meč protiv Brazil".

Imao je šta i da zamjeri medijima. "Nisu ovo seoske igre. Čini mi se da nismo ispraćeni kako treba s obzirom na to da smo prvi put učetvovali u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Treba da cijenimo ovo što rade igrači, momenat u kojem su se odazvali. Pitaju me i da li je Kendrik Peri mogao bolje... Nije mogao bolje, jer je došao iz sezone u kojoj je odigrao 70 utakmica, direktno iz plej-ofa Endesa lige, na pripreme. Umoran je", kazao je Radović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC