• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić ostao u šoku, ništa od Olimpijskih igara: Nije mogao da vjeruje šta je promašio Megin đak od 25 miliona

Nekadašnji MVP ABA lige nije pogodio svoj koš uz zvuk sirene i ostavio je srpskog stručnjaka u šoku. Pogledajte tu scenu.

 Nestvaran promašaj Goga Bitadze Izvor: blakesilverman/X

Srpski trener Aleksandar Džikić ostao je u šoku u finišu utakmice svoje reprezentacije Gruzije i Filipina. Gruziji, koju bivši trener Partizana vodi od početka godine kao selektor, bilo je potrebno da pobijedi razlikom većom od 19 poena da bi ušla u polufinale kvalifikacionog turnira za Olimpjiske igre u Parizu.

Da bi to ostvarila, pokušala je da izbori produžetak i da u njemu napravi čudo, ali je pri vođstvu Gruzina "plus 2" bivši centar Mege Goga Bitadze promašio zicer pred svojm košem. Čudno zvuči, ali nije uspio da postigne "auto-koš", jer je djelovalo kao da se premišljao da li da zakuca ili prosto ubaci loptu kroz obruč. Ni u jednom, ni u drugom nije uspio, pa je Gruzija ostala bez šansi da se plasira na Olimpijske igre, s obzirom na to da je u prvom kolu izgubila od Letonije 55:83, a da su Filipini pobijedili Letoniju na startu turnirura (89:80), koji se održava u Rigi.

U polufinale turnira otišli su Letonija i Filipini, dok će u drugoj grupi ("B") konačan plasman biti poznat nakon večerašnjeg meča Kamerun - Brazil od 19 časova. Prethodno su Crnogorci pobijedili Kamerun (70:66), a Brazil pobijedio Crnu Goru (81:72). Kao i na turnirima u Pireju, Valensiji i San Huanu, plasman na Olimpijske igre izboriće po jedna ekipa. Među njima definitivno neće biti Gruzija, što bi bilo teško ostvarljivo i da je Goga Bitadze dao ovaj koš, dva dana nakon što je potpisao trogodišnji ugovor sa Orlandom na 25 miliona dolara.

Pogledajte situaciju u kojoj Goga Bitadze nije pogodio:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC