• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogled Luke Dončića govori sve: Plašili ga i mrštili se nasred terena - odmah ih poslao kući

Luka Dončić demonstrirao silu protiv Novog Zelanda. Tripl-dabl zakazao polufinale sa Grčkom.

 Slovenija pobijedila Novi Zeland Izvor: X/@Slovenka2be

Reprezentacija Slovenije pobijedila je Novi Zeland 104:78 (27:9, 19:30, 31:18, 27:21) u drugom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu, a meč je počeo tradicionalnim plesom Novozelanđana, "Hakom". Kao i u svakom sportu, reprezentativci te zemlje neposredno pred meč odigraju tradicionalni ples Maora, domorodačkog stanovništva Novog Zelanda. Iako to nisu isključivo ratni plesovi, sportisti te zemlje - prije svih ragbisti - proslavili su ga kao ritual kojim pokazuju snagu, vještinu, a ujedno i zastrašuju protivnika.

S obzirom na to da Novi Zeland u košarci nema ni približnu snagu svoje ragbi reprezentacije, "Haka" u izvođenju košarkaša uglavnom ima folklornu simboliku. Preteći pogledi i nagli pokreti ne plaše protivnike u ovom sportu - a definitivno nisu uplašili Luku Dončića.

Vidjelo se to i po njegovom pogledu, a vidjelo se to i po njegovom učinku na terenu, jer je ostvario tripl-dabl učinak. Ubacio je čak 36 iako ga nije služio šut za tri poena (3/12), uhvatio 11 skokova i podijelio 10 asistencija. Novi reprezentativac Slovenije Džoš Nibo pratio ga je sa 20 poena i 12 skokova, Gregor Horvat ubacio je 14, koliko je šuter Klemen Prepelič.

Hrvatska je u prvom kolu pobijedila Sloveniju, a da je potom izgubila od Novog Zelanda (90:86), ipak je ušla u polufinale kao prvoplasirana i izvjesno je očekuje meč protiv Dominikanske Republike u polufinalu, dok su Slovenci prošli sa druge pozicije i tako najavili veliki derbi protiv Grčke u subotu, u kojem će ulog biti plasman u finale. Kao i na preostala tri kvalifikaciona turnira, plasman na Olimpijske igre izboriće samo jedan tim.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC