• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jokić dodaje, a Plavšić pogađa! Intervju - Uroš je novi centar Srbije i tek ćete čuti za njega!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Uroš Plavšić, novi centar Srbije, u intervjuu za MONDO pričao o reprezentaciji Srbije, pozivu selektora Pešića, potpisu za Crvenu zvezdu...

 uros plavsic mondo intervju o crvenoj zvezdi i reprezentaciji srbije Izvor: MN PRESS

Rad i trud se isplate, možda ne onda kada najviše očekujete, ali kad-tad sve to dođe na svoje. Dokaz da je to tako je Uroš Plavšić (25). Momak rođen u Čačku je karijeru počeo u Smederevu, pa je onda odlučio da ode u Ameriku, tamo je studirao i u Srbiju se vratio u avgustu 2023. godine kada je potpisao za Megu.

Bila mu je dovoljna jedna sezona da pokaže šta sve zna i umije. Bilježio je prosječno 15, 4 poena, 7,7 skokova i 1,4 asistencija po meču u ABA ligi. Dovoljno da potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom Meridianbet i da onda kao šlag na tortu dođe poziv na širi spisak reprezentacije Srbije pred Olimpijske igre. U prvom meču Srbije na pripremama za Olimpijske igre, Uroš Plavšić bio je najbolji strelac protiv Holandije.

"Par mjeseci iz snova sigurno. Nestvarno mi i dalje sve ovo izgleda", počeo je Plavšić razgovor za MONDO.

Mnogi igrači maštaju da obuku dres sa grbom nacionalnog tima, za njega je to postalo java. "Nisam očekivao poziv uopšte, nada i želja su uvijek postojali naravno. Bio sam presrećan kada me je selektor Pešić pozvao i srećan sam što sam ovdje."

LEKCIJA OD NIKOLE JOKIĆA

Do prije nekoliko nedjelja igrao je u ABA ligi i Superligi Srbije i borio se sa mnogim igračima u reketu. Sada, na pripremama reprezentacije, ima priliku da uči od najboljeg košarkaša na planeti - Nikole Jokića. Pokušaće da pokupi što više. "Stvarno je velika čast. Znam da će da bude jako lijepo iskustvo za mene, trudiću se da što više naučim."

Na direktno pitanje šta vidi kao glavne stvari koje bi mogao da unaprijedi u svojoj igri tokom priprema dao je iskren odgovor. "Ne znam iskreno, prvi put se nalazim ovdje, vrijeme će i meni pokazati kada shvatim šta se dešava, vidjećemo u kom pravcu treba da se napreduje i o čemu da se razmišlja".

Selektor Pešić, bar za sada, nije imao neke posebne zahtjeve za njega. "Ne, pravili smo sitne korekcije na treningu što tehničkih elemenata u košarci tiče i to je to, ništa specijalno"

ZVEZDA I EVROLIGA

Pogledajte

02:18
Uroš Plavšić intervju
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić

U kratkom vremenskom razmaku Uroš je prvo potpisao ugovor sa Zvezdom, pa ga je pozvao selektor Pešić. To što je stavio paraf na trogodišnju saradnju sa crveno-bijelima olakšava mu i pripreme. "Znači dosta što sam potpisao ugovor. Zvezda je ostvarenje nekih mojih snova, kao i reprezentacija. Znači mi što mogu rasterećeno da uđem u sve ovo, da ne razmišljam ni o čemu drugom."

Novi je igrač Crvene zvezde, boriće se za mjesto u reprezentaciji na Olimpijskim igrama, treći san je NBA liga. "Eto, neka bude da sam dva od tri ostvario. Reprezentacija je svakako najveći cilj koji svaki sportista treba da ima. Posebno za ovako veliko takmičenje, znači za samopouzdanje i za nastavak karijeri."

Čeka ga i prva sezona u Evroligi, najjačem evropskom klupskom takmičenju, što definitivno može da unaprijedi njegovu igru dodatno. "Nadam se da će tako i da bude", zaključio je Plavšić.

(MONDO, Nemanja Stanojčić)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:17
Nikola Jokić stigao
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC