• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći rivali NBA lige u zagrljaju poslije meča! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Dvojica košarkaša se srdačno pozdravili nakon utakmice Srbije i SAD.

 Zagrljaj Jokića i Embida  Izvor: X/NBA/printscreen

Košarkaška reprezentacija Srbije ubjedljivo je poražena od SAD (107:79) u prijateljskoj utakmici odigranoj u Abu Dabiju. Meč koji je selektorima Svetislavu Pešiću i Stivu Keru poslužio kako bi različite varijante uigravali pred Olimpijske igre bio je u centru pažnje čitavog svijeta - jer je najbolji košarkaš planete igrao protiv najjačeg tima. Nikola Jokić je "udario" na Amerikance, a posebno na Džoela Embida.

Njihov okršaj na parketu sa mnogo pažnje pratio se u SAD, ali nije jedini detalj na koji su obraćali pažnju. Hit na društvenim mrežama postao je i snimak na kraju meča, kada se vidi srdačan zagrljaj dvojice sjajnih košarkaša. Jokić i Embid prišli su jedan drugom dok su se pozdravljali sa igračima iz protivničkog tabora, a zagrljaj je trajao nešto duže nego pozdrav sa ostalim košarkašima.

"Samo ljubav između 'Džokera' i reprezentacije SAD", napisao je uz snimak zvanični nalog NBA lige na društvenoj mreži "X". Na snimku se vidi kako se Jokić pozdravlja sa košarkašima Lebronom Džejmsom, Stefom Karijem i Džoelom Embidom, ali i sa Tajronom Luom koji je jedan od pomoćnika Stiva Kera u nacionalnom timu.

Rivalstvo Nikole Jokića i Džoela Embida traje već godinama, a njih dvojica smatraju se najboljim centrima svijeta. Ipak, za sada je srpski košarkaš daleko uspješniji - ima tri MVP nagrade u ligaškom dijelu NBA lige, šampionsku titulu sa Denverom i MVP nagradu u finalnoj seriji te sezone. Sa druge strane, Embid je jednom bio MVP ligaškog dijela, a sa timom nikada nije stigao ni do finala konferencije.

Postoji i teorija da Džoel Embid izbjegava mečeve protiv Denvera u Koloradu, jer bi pred domaćom publikom Jokić bio u prednosti protiv njega. Posljednjih nekoliko sezona američki košarkaš porijeklom iz Kameruna rijetko je gostovao Nikolinom timu, čak i kada nije imao problema sa povredama koje ga povremeno muče da sve svoje kvalitete pokazuje na NBA parketima.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC