• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Konferencija za medije Svetislav Pešić pred odlazak Srbije na Olimpijske igre uživo prenos
 Konferencija za medije Svetislav Pešić pred odlazak Srbije na Olimpijske igre uživo prenos

IGRAČIMA OVO NISAM REKAO! Pešić odveo "orlove" na Olimpijske igre: Ovaj sistem je komplikovan i za nas!

Svetislav Pešić održao konferenciju za medije na aerodromu pred put na Olimpijske igre.

 Konferencija za medije Svetislav Pešić pred odlazak Srbije na Olimpijske igre uživo prenos Izvor: VLADIMIR MARKOVIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Košarkaši Srbije otputovali su danas u Lil na Olimpijske igre i tamo će igrati u grupi sa Amerikom, Južnim Sudanom i Portorikom i prvi cilj je da prođu grupnu fazu i da dođu do Pariza gdje će se igrati završnica takmičenja.

Pred put su se na aerodromu "Nikola Tesla" medijima obratili selektor Svetislav Pešić, kapiten Bogdan Bogdanović i centar Nikola Milutinov.

"Svi košarkaši završili su kasno, imamo primjer Milutinova i Petruševa koji su završili u trećoj nedjelji juna. Za dodatne napore potrebni su dodatni odmori. Većina igrača imalo je teške sezone. Oni su manje-više noseći igrači u svojim klubovima i uvijek moraju da daju najviše što mogu, dolazi do fizičkog opterećenja. Proces priprema za Olimpijske igre, za mene kao trenera, ako mogu da kažem. Igračima to nisam rekao, evo sada im kažem. Najizazovnije pripreme za jedno takmičenje u mojoj trenerskoj karijeri. Vrlo je teško isplanirati i proces treninga i sve što je potrebno da bi se ekipa pripremila, jer većina igrača nije došla odmorna i spremna. Olimpijske igre su poseban izazov za sve sportiste, za nas naravno... Sa te strane, dodatno zalaganje i motivacija, svi zajedno smo se pripremili koliko je moguće", poručio je Pešić.

Podsjetimo, ovo je spisak od 12 igrača koji će se naći u avionu. Na spisku su sljedeći igrači: Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Nikola Jović, Filip Petrušev, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Uroš Plavšić.

"Orlovi", srećno!

Možda će vas zanimati

8:30

KONFERENCIJA JE ZAVRŠENA

Konferencija za medije na aerodromu je završena.

8:29

SISTEM KOMPLIKOVAN I ZA NAS

"Gleda se sada i koš razlika, jer idu dva trećeplasirana tima, a drugoplasirani će se gledati i imaće određene prednosti sa tom koš razlikom. Ovaj sistem takmičenja malo je komplikovan i za nas. Ja sam bio 1984. godine, to je davno bilo. Ovo je najveća konkurencija, koliko ja pratim. Ima 10, možda i 11 poslije svih ovih rezultata su kandidati za medalju, to se nikada prije nije desilo i biće onako baš borba do kraja", jasan je Pešić.

Izvor: VLADIMIR MARKOVIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

8:27

"KOŠ RAZLIKA SE GLEDA"

Bogdan je spomenuo novi sistem takmičenja.

"Sad i koš razlika ulazi u sistem takmičenja. To kod nas ne mijenja način pripreme ili igranja. Naša najvažnija utakmica je sljedeća."

8:27

"DA IMA VIŠE VODE OVDJE"

Pešić je napravio šou na konferenciji.

"Samo kad bi bilo malo više vode ovdje..."

8:26

"DA SE NE PRAVI PRVO DRUGI KORAK"

"Ovo je izazovno takmičenje, Olimpijske igre su na svake četiri godine, ovo je sigurno jedna dodatna motivacija za kompletnu ekipu, imamo dovoljno iskusnih igrača koji znaju da kontrolišu svoje emocije. Svaki na svoj način ima svoju rutinu za meč i za takmičenje samo po sebi. Važno je kao i na svakom takmičenju da se pripremiš za prvi sljedeći meč, to je najbitnije. Da se pravi drugi korak, a prvi nisi napravio, to je i teoretski nemoguće. Prvo da stignemo u Lil, da vidimo kako ćemo tamo da se smjestimo sa ovom novom situacijom. Da iskoristimo nekoliko dana do početka, to je prvi cilj. Izgledamo smireni, nadam se da će tako da ostane. "

8:23

"NE TREBA PRIČATI O AMERIMA"

Zbog povrede Milutinov nije igrao u Riju, sada je tu.

"Grupa nam je teška, svi timovi su pokazali koliko mogu i u pripremnim. Južni Sudan zamalo dobio Amere, Portoriko je bio odličan u kvalifikacijama, neće biti lako. Za Ameriku ne treba da pričam previše, to se zna. Moramo da budemo fokusirani, nema lakog rivala, jedno od težih takmičenja.

8:22

BOGDAN: SJEĆAM SE RIJA

Biće Bogdanoviću ovo druge Olimpijske igre. "Nosim neka lijepa sjećanja za Rio. Propustili smo Igre u Tokiju. Dosta igrača ovdje, mislim da smo samo Jokić i ja bili u tom sastavu za Rio. Uzbuđeni smo i spremni."

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

8:21

"IGRAČIMA OVO NISAM REKAO"

"Svi košarkaši završili su kasno, imamo primjer Milutinova i Petruševa koji su završili u trećoj nedjelji juna. Za dodatne napore potrebni su dodatni odmori. Većina igrača imala je teške sezone. Oni su manje-više noseći igrači u svojim klubovima i uvijek moraju da daju najviše što mogu, dolazi do fizičkog opterećenja. Proces priprema za Olimpijske igre, za mene kao trenera, ako mogu da kažem. Igračima to nisam rekao, evo sada im kažem. Najizazovnije pripreme za jedno takmičenje u mojoj trenerskoj karijeri. Vrlo je teško isplanirati i proces treninga i sve što je potrebno da bi se ekipa pripremila, jer većina igrača nije došla odmorna i spremna. Olimpijske igre su poseban izazov za sve sportiste, za nas naravno... Sa te strane, dodatno zalaganje i motivacija, svi zajedno smo se pripremili koliko je moguće."

8:18

"CILJEVI SU NAJVEĆI"

"Ciljevi su uvijek najveći, ne samo sa aspekta sportskih rezultata, nego sa aspekta da se pripremimo, da ostvarimo rezultate. Dug je put za nas, trebalo je prvo da se kvalifikujemo preko Mundobasketa, uspjeli smo da izbjegnemo igranje dodatnih kvalifikacija."

8:16

TU SU BOGDAN I MILUTINOV

Pored Pešića na konferenciji su Milutinov i Bogdanović.

8:04

ČEKA SE POČETAK

Konferencija za medije trebalo bi da počne vrlo brzo.

7:57

SPISAK

Ovo je spisak igrača koji idu na Olimpijske igre: Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Nikola Jović, Filip Petrušev, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Uroš Plavšić.

Izvor: STEFAN STOJANOVIĆ/ MONDO

7:55

PUT NA OI

Košarkaši Srbije su već na aerodromu i iz Beograda idu u Lil gdje će igrati u grupnoj fazi takmičenja

7:52

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv, budite uz nas i pratite konferenciju za medije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije