• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić odgovorio na četiri pitanja spiskom za Olimpijske igre: Zbog Filipa poveo dvojicu, a ima i zalog za budućnost!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor Svetislav Pešić odredio je 12 igrača koji putuju na Olimpijske igre u Francusku, a njegov spisak nam je ponudio i neke odgovore!

 Svetislav Pešić saopštio 12 košarkaša Srbije za Olimpijske igre Izvor: MN Press/MONDO/Uroš Arsić

Svetislav Pešić je prelomio! Kao po običaju čekao je posljednji momenat da objavi spisak od 12 putnika za Olimpijske igre, mada je sada nažalost bilo objektivnih razoga za to. Nikola Jović i Dejan Davidovac su se mučili sa povredama, što možda i ne bi bio toliki problem da ne igraju na istoj poziciji "četvorke", na kojoj je još samo Filip Petrušev.

Sada znamo sve, ko će igrati, kada su termini utakmica "orlova", kao i ko su rivali. Dobro poznaju Južni Sudan i Portoriko sa Svjetskog prvenstva u Manili, a sa Sjedinjenim Američkim Državama su igrali u pripremnom perodu.

Ovim spiskom je selektor Svetislav Pešić dao odgovor na nekoliko pitanja i ponudio odgovor na to kakva će se košarka igrati od strane "orlova". Šta je trofejni stručnjak poručio ovim spiskom?

ZDRAVI SU! KOLIKO? DOVOLJNO!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nažalost, i selektora Pešića i navijače Srbije boljela je glava od povreda. Prvo smo saznali da Vladimir Lučić nije dovoljno zdrav da ode na Olimpijske igre i to je pokvarilo planove o bajkovitom kraju reprezentativne karijere sjajnog krila. A zatim smo vidjeli Nikolu Jovića sa povrijeđenom nogom i Dejana Davidovca van aviona za Abu Dabi i pripremni turnir. Sada nam ovaj spisak govori da su obojica spremni za Olimpijske igre. Koliko? Dovoljno!

BITAN JE I FILIP!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Filip Petrušev je možda jedan od razloga zašto su i Nikola Jović i Dejan Davidovac roviti krenuli na Olimpijske igre. Iako se nadamo da su u što boljem stanju, sigurno nisu na 100 odsto i sigurno nisu spremni da igraju u velikim minutažama, što smo i vidjeli sa Jovićem koji je protiv Japana i Grčke bio na terenu po 15-ak minuta. Ali dobre igre Filipa Petruševa su ubijedile selektora da ima jednog sigurnog krilnog centra u odličnoj formi i perfektnom fizičkom stanju. što znači da će Dejan Davidovac i Nikola Jović moći polako da se oporavljaju i da igraju koliko god budu mogli. Da li je to pet, deset ili više minuta, vidjećemo.

BOGDANE, GUDURA... OPET NA KECA!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nije pošao na Olimpijske igre Ognjen Jaramaz, što znači da je jedini "klasični" plejmejker u timu Vasilije Micić, a tu je i Aleksa Avramović. Vidjeli smo u Manili na Olimpijskim igrama da loptu mogu da prenose i da budu primarni plejmejkeri i Bogdan Bogdanović i Marko Gudurić, što bi moglo da se desi i sada u Lilu.

OZBILJNO SE RAČUNA NA PLAVŠIĆA!

Izvor: MN PRESS

Ognjen Jaramaz i posebno Dušan Ristić imali su dobar broj reprezentativnih utakmica iza sebe, ali se selektor Pešić ipak odlučio za Uroša Plavšića. Imao je sjajnu sezonu u Megi novi centar Crvene zvezde, a sada je i na nekim pripremim mečevima pokazao da i na vrhunskom nivou može mnogo. Ima 25 godina i očigledno da Svetislav Pešić smatra da se na Plavšića treba ozbiljno računati u budućnosti.

(MONDO, Nikola Lalović) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC